Szárított élesztős tésztához figyelmetlenségből sütőport tettem(vaniliás cukor helyett). Croissant-t próbálok barkácsolni, nem dobom ki, csinálom tovább, de mi történhet?
Kicsit más lesz az állaga a tésztának, mint eredetileg, de nem kellene, hogy bajt okozzon.
Van olyan pogácsa receptem, amibe élesztő és sütőpor is kell.
Épp tegnap v. azelőtt volt hasonló kérdés...
Teljesen más állagú lesz a tészta, pont croissant-ot még sose csináltam - de egy vajas-élesztős tészta TOTÁL MÁS mint egy sütőporos...
Biztosan meg lehet majd enni, de nem fogja nyújtani azt az ízélményt, amit elvársz egy croissant-tól... Sütőporral nem alakulnak ki azok a gluténláncok a tésztában, ami kelttésztánál a dagasztás során lesz...
Ha a vaníliás cukor helyett tetted és nem az élesztő helyett, akkor az azt jelenti, hogy az élesztőt beletetted és a sütőport IS.
Bocsáss meg, nem tudok erre a kérdésre válaszolni, hogy milyen az élesztő meg a sütőpor együtt, de majd írd meg az eredményt, mert biztos többeket is érdekel!
Na, milyen lett?
Vagy már be is termeltétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!