Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Madártejhez milyen cukor kell?

Madártejhez milyen cukor kell?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt írják, hogy cukor. Valahol 5 ek., Valahol 15 dkg, na mindegy, nem ez a lényeg. Sehol nem írják, hogy porcukor, vagy kristálycukor? ☺️

És ha már kérdezek, lenne még valami...

A fehérjet kemény habbá kell varázsolni. Utána vízbe, vagy a tejbe teszitek a galuskákat? 🙂


2021. aug. 19. 19:26
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

1. kristálycukor.

2. én tejben szoktam kifőzni a galuskákat, de csináltam már mikróban is. Úgy egyszerűbb.

2021. aug. 19. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Érdekes amúgy ez a habbá verés is. Utánanéztem itt a gyk-n, hogy milyen cukorral csinálják. Valaki szerint nem kell bele cukor, más szerint porcukor, megint más szerint kristálycukor. 😃

2021. aug. 19. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Porcukor használatánál a receptben külön megemlítik. Ha nincs kihangsúlyozva, akkor alapból kristálycukor kell. Én a tojáshabba is teszek egy kis cukrot, sokkal jobb íze lesz. A tojásos vaníliás tejben meg feloldódik, ott fölösleges is lenne a porcukor.
2021. aug. 19. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi 😍
2021. aug. 19. 19:53
 5/8 Béla211 ***** válasza:
100%
Nagyim nem tett tojásfehérjébe cukrot. Én mai napig így jobban szeretem, de ez ízlés kérdése. Az is kimennyi cukorral szereti ezt neked kell ki kisérletezned. Amúgy minél magasabb zsírtaltalmú a tej szerintem annál kevesebb cukor kell belle és úgy finomabb is. Madártejhez érdemes házitejet beszerezni ha nem tudsz legalább 3,6 zsírtaltalmút teljesen más a végeredmény.
2021. aug. 20. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek! 😍

Tegnap este csináltam, nagyon féltem tőle. Főleg hogy a vaníliás rész nem sikerül, nem sűrűsödik be, vagy felforr.

Tökéletes lett minden, nagyon finom lett. Bár egy pici cukor mehetett volna még bele. Na majd legközelebb 😛

2021. aug. 20. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
En is kristály cukkorral csinálom mikróban a habot. De pl. Anya nem tesz a habba cukrot.
2021. aug. 20. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a receptben cukor van, az mindig kristálycukrot jelent. A porcukrot külön jelezni szokták.
2021. aug. 20. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!