Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik fajta élesztő ad...

Melyik fajta élesztő ad kevesebb mellékízt a tésztának?

Figyelt kérdés
A friss kocka élesztő, amit fel kell futtatni vagy a szárított? Ekvivalens mennyiségben? Ezeken kívül van még másfajta élesztő esetleg?

2021. dec. 30. 17:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A kelesztésen múlik. A gyorsan kelesztett tészták mindig kissé élesztőízűek maradnak, akár frisset, akár szárítottat használsz. Hűtőben vagy hűvös kamrában egy éjszakán át kelesztve minden tészta finomabb és jobb állagú lesz.
2021. dec. 30. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
De az nem csak azért, mert a lassabb kelesztéshez kevesebb élesztő is kell?
2021. dec. 30. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

Mindenféle élesztő CSAK AKKOR mellékízt a tésztának, ha túl soakt tesznek bele, többet, mint kellene.

Kevesebb (fele mennyiség) élesztő és hosszabb kelesztési idő a megoldás.

2021. dec. 30. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Pont nem az a válaszokat kapot amit vársz, mert az élesztő ugye arról szólna, hogy minél gyorsabban legyen letudva a dolog. Sajnos nem. Ha jót akarsz akkor itt is érvényes az örök igazság, keveset és lassan. Teljesen mindegy, hogy milyen fajta-márka és mennyibe kerül.
2021. dec. 30. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!