Melyik fajta élesztő ad kevesebb mellékízt a tésztának?
Figyelt kérdés
A friss kocka élesztő, amit fel kell futtatni vagy a szárított? Ekvivalens mennyiségben? Ezeken kívül van még másfajta élesztő esetleg?2021. dec. 30. 17:49
1/4 anonim válasza:
A kelesztésen múlik. A gyorsan kelesztett tészták mindig kissé élesztőízűek maradnak, akár frisset, akár szárítottat használsz. Hűtőben vagy hűvös kamrában egy éjszakán át kelesztve minden tészta finomabb és jobb állagú lesz.
2/4 A kérdező kommentje:
De az nem csak azért, mert a lassabb kelesztéshez kevesebb élesztő is kell?
2021. dec. 30. 18:24
3/4 anonim válasza:
Mindenféle élesztő CSAK AKKOR mellékízt a tésztának, ha túl soakt tesznek bele, többet, mint kellene.
Kevesebb (fele mennyiség) élesztő és hosszabb kelesztési idő a megoldás.
4/4 anonim válasza:
Pont nem az a válaszokat kapot amit vársz, mert az élesztő ugye arról szólna, hogy minél gyorsabban legyen letudva a dolog. Sajnos nem. Ha jót akarsz akkor itt is érvényes az örök igazság, keveset és lassan. Teljesen mindegy, hogy milyen fajta-márka és mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!