Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Serpenyőben való sütéshez...

Serpenyőben való sütéshez (elsősorban tojás) teavaj használható olaj helyett (illetve egészségesebb-e) vagy nem? Illetve mikkel lehet helyettesíteni az étkezési olajat?

Figyelt kérdés

2022. jan. 2. 11:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#sajnálom, én nem raktam ki ebben a témában másik kérdést keversz valakivel ahogy az #5 is. Egyébként ezt eltaláltad 82%-os van otthon.
2022. jan. 2. 12:16
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
11: akkor az nem teavaj... a kérdésedben ui. teavaj szerepelt.
2022. jan. 2. 12:21
 13/18 A kérdező kommentje:
Bár ez már nem a kérdés része nem is tudom hogyan jött fel de pont hogy a 80% zsírtartalom felett nevezzük teavajnak a vajat. Majd az alatt szendvics vaj, vajkrém.
2022. jan. 2. 12:36
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

Én is vajban szoktam tojásrántottát sütni, és nagyon finom. Nyugodtan próbáld ki.

Az olajat meg nyugodtan lecserélheted zsírra, de a lényeg, hogy te süsd ki zsírszalonnából, kacsahájból... Stb.

Ha idegenkedsz a zsírtól, akkor ott az extra szűz olívaolaj, vagy a hidegen sajtolt napraforgó olaj.

2022. jan. 2. 16:04
 15/18 A kérdező kommentje:

Én úgy igazán nem tudok sütni fözni csak a tojáshoz való érdekelne. Rántotta és omlett.

A ez a 82%-os teavaj érdekelne mivel az van itthon és láttam már sok videóban hogy lehet azzal is de nem tudtam pontosan. Mennyi vaj ajánlott, hogy ne égjen oda a serpenyőben és neis ragadjon le?

2022. jan. 2. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Vegyél teflon serpenyőt és máris nincs szükséged se olajra, se vajra és le se ragad, le se ég a tojásod
2022. jan. 2. 16:27
 17/18 A kérdező kommentje:
#16 nem, ez nem opció sajnos.
2022. jan. 2. 16:45
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
16: a legtöbb etelhez ízt is hozzáad a vaj, olivaolaj, stb. Tehat ha nincs dietas megkötes, nem erdemes kohagyni a zsiradekot az etelekből.
2022. jan. 2. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!