Kezdő sütigyártóként nem tudom hogy a piskóta receptben a vaj az teavaj? Vagy ráma?
ez a recept: Alaptészta
Hozzávalók:
20 dkg vaj
1 bögre cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
2 dl tej
3 bögre liszt
kiskanál sütőpor
A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze, majd üsd bele a tojást, keverd hozzá a szoba-hőmérsékletű, lágy vajat, majd a tejet óvatosan hozzáöntve keverd simára. Előmelegített sütőben - 170 fokon - 25 perc alatt süsd meg.
Ehhez az alaptésztához adhatsz bármit tulajdonképpen. Ha gyümölcsöt szeretnél beletenni, akkor azt előbb forgasd kevés lisztbe, hogy ne szálljon le az aljára.
a ráma az nem vaj, hanem margarin. vajnak az állati eredetű zsiradékot nevezzük, ami tejszínből készül. a margarin meg növényi. persze sokan nevezik azt is vajnak. azzal is csinálhatod, de az biztos, hogy vajjal minden süti finomabb. meg drágább.
(ez nem piskóta, hanem egy kevert tészta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!