Bevált habcsók recept? Mivel, hogyan érdemes színezni, ízesíteni?
Most próbálkoztam először habcsókkészítéssel, de nem lett az igazi. A hab állagával sem voltam teljes mértékben kibékülve, illetve sütés közben kis “talpaik” lettek, megrepedeztek és a színük is elég fakó lett, nem is igazán látszik, hogy meg lett színezve.
Az lenne a cél, hogy ne legyenek teljesen kemények és szárazak, hanem a belseje legyen inkább puhább, ragacsosabb. Színben inkább pasztellesebb árnyalatot szeretnél elérni. Illetve párat szeretnék lekvárral ízesíteni.
Ehhez tudnátok nekem ajánlani egy bevált habcsók alapreceptet és leírnátok, hogy milyen (por, gél, folyékony) és mennyi színezéket érdemes használni, illetve a lekvárt hogyan érdemes hozzáadni (én picit hozzáadtam a habhoz, de így tönkrement az állaga, érdemesebb inkább csak valahogyan rákenni miután kinyomtuk?)?
talpa akkor lesz (legalábbis a macaronnak), ha hagyod megszáradni mielőtt sütni kezded. nem emlékszem már milyen receptet csináltam, de nem szárítottam sütés előtt, egyből ment a sütőbe. nagymamám anno a cserépkályha tetején szárította 😁
az hogy ragacsos legyen attól lesz, ha nem szaritod ki teljesen.
lekvárral viszont csak a végén tennék össze 2 habcsókot. ez esetben viszont lehet inkább macaront csinálnék, nem habcsókot
TT Konyhája youtube - nekem ez sikerült még úgy is, hogy kifelejtettem a keményítőt.
De a legegyszerűbb, ha veszel egy dr. oetker alapport
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!