A húsleves főzésekor mikor kell az ételizesítőt meg a borsot beletenni?
Figyelt kérdés
2021. dec. 25. 18:21
11/13 Nagyfater válasza:
Sót nem szabad az elején beletenni, mert bezáródnak tőle a hús rostjai, és nem fő ki alaposan az íze.Az egész borsot, a félbe vágott hagymát héjastól és a fokhagymát egy fűszertartó tojásba zárva már az elején beleteheted, de van, aki megvárja, amíg leszedi a habot. A zöldségeket akkor érdemes beletenni, amikor a hús puhulni kezd, hogy együtt főjenek "véglegesre". És a fő szabály: a húslevesnek nem szabad forrni, hanem csak gyöngyözve, lassan kell főnie - ahogyan vidéken mondják: pöszörögjön. Igy ugyan órákig is eltarthat, de megéri. Ami az ételízesítőt illeti, az már ízlés dolga, de mivel a hús már régen nem igazi hús (tele van vegyszeres táppal a gyorshizlalású marha, ami legelőt sosem látott), és sajnos a zöldéggel hasonló a helyzet, egy-két marhahús- vagy erőleves leves kockát nagyjából félidőben érdemes beletenni, hogy legalább emlékeztessen a régi szép idők valódi húsleves ízére....
12/13 anonim válasza:
Én ételizesitőt soha de fagyasztott füszerkeveréket igen ,meg só bors .
13/13 anonim válasza:
Nem kell leszedni a habját, ha gyöngyözik, nem forralod, nem lesz zavaros.
Ételízesítő pedig pláne nem kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!