Használtok húsleveskockát, ételízesítőt (delikát, vegeta) az ételeitek ízesítésére, ha a kisgyereketek is azt eszi? Ha nem, akkor mivel ízesítitek?
Ilyen vackokat sohasem használtam, és nem is fogok.
Elég nagy baj, ha ízfokozó nélkül már íztelennek érzed az ételt!
Én sosem használtam ilyen ételízesítőket, mert nem szeretem az ízüket.
Én sót, és szárított fűszert használok. Persze mértékkel, mert jobban szeretem a kaják természetes ízét.
Köszi a válaszokat!
Én is igyekszem a lehető legegészségesebbet adni a gyerekemnek, például saját (nem permetezett) kerti zöldségből, házi tojásból, stb. főzök általában. De azért valami ízesítés csak kell az ételnek, én is úgy gondolom. Nekem a só+fűszerek kombináció kevés, pedig sokféle fűszernövényt ismerek és használok. És persze nem "kockalevest" adok a gyerekemnek, összesen egy fél, vagy 1 kockányit használok ízesítésként az egész család ételébe. Szóval egyetértek azzal, hogy lehetőleg ne szokjon rá valaki az ilyen mesterséges anyagok túlzott használatára, én is megkeresem majd a bio ételízesítőt (kockát) a spar-ban. Viszont ha már itt tartunk, szerintem sem az a pici darab leveskocka, vagy mokkáskanál vegeta a legártalmasabb dolog az ételeinkben. Nézzük meg, mit adunk reggelire, ebédre a gyerekeinknek: a péksüteményektől a húsfélékig, a zöldségektől a tejfölig minden tartalmaz egy sor felesleges és lehet, hogy káros adalékanyagot, vagy éppen vegyszert. És gondolom nincs olyan köztetek, aki mindenből bio-t eszik...
Még egyszer köszi a spar-os ötletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!