Disznóvágáskor töltött káposzta?
Figyelt kérdés
Most készítem a töltött káposztát,és feltolultak bennem a régi emlékek! már nincs akit megkérdezzek, 1994 ben vágtunk utóljára disznót, már kihalt mindenki akitől kérdezhetnék! annak idején szegény anyám mindíg készített a disznótoros vacsorára töltött káposztát a friss kolbászhúsból amit épp töltöttünk a bélbe!! (az én feladatom volt felvinni a konyhába a húst ) sajnos nem emlékszem, hogy olyankor tett e bele rízst,mint ahogy általában szokott, szoktunk!, vagy az olyankor mi volt a hagyomány ? csak a szin kolbászhús keverékből készűlt! ? ti hogy szoktátok? a toros káposzta mindíg finomabb volt,ezért kérdezem.2021. dec. 22. 17:04
11/29 anonim válasza:
9. "Vagy ha csináltok hurkát is, akkor ahhoz amúgy is főzöl rizst, abból is vehetsz le egy kicsit."
Ez is szokás kérdése, mert mi például zsemlés hurkát készítettünk.
14/29 anonim válasza:
11-es milyen az a zsemlés hurka? Soha nem hallottam még így.
15/29 anonim válasza:
Egyszerű. Zsemlébe rakott hurka.
16/29 anonim válasza:
11. Annyi hogy rizs helyett, abálében áztatott zsemle kerül a hurkába. Tudom hogy furcsa, de lényegében ez a sváb hurka.
18/29 anonim válasza:
15-ös vagyok. Hát 17-es, ha te mondod, biztos úgy van... :D
19/29 anonim válasza:
18. Miért te hogy gondoltad a Zsemlébe rakott hurkát? Mert én úgy hogy már evéskor rakod bele, nem pedig a készítéskor. :)
20/29 anonim válasza:
Kedves 16-os, mindenféle hurkába megy a zsemle? Tehát májasba, húsosba is? Mert eddig én csak véreset ettem zsemlésen, az eszméletlenül finom volt. Pedig ezt illene tudnom, mert a férjem sváb.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!