Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik napon készíted el a...

Melyik napon készíted el a karácsonyi töltött káposztát?

Figyelt kérdés
A receptje is érdekel.

2021. dec. 19. 20:08
 1/10 anonim válasza:
76%

Jövöhéten kedden készítem.

Íme a recept:



[link]

2021. dec. 19. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Rendelem. 24-én délelőtt megyünk érte.
2021. dec. 19. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Csütörtök délután megtöltöm, de csak pénteken főzöm meg
2021. dec. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Csütörtökön ha minden a terv szerint halad.
2021. dec. 19. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
35%

Mindig 24-én főzöm, kb 3 kg jó zsíros (kb 35-40% zsír), vegyes darált húsból.

Recept igazából nincs, max azt tudom leírni, mit teszek bele, de sosem méricskélek semmit.

A húshoz só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, majoranna, reszelt vöröshagyma, fokhagyma, zsír, kb 30 dkg rizs.

A fazék aljában hagymát zsíron üvegesre párolok, ha langyosra hűl, megy rá aprókáposzta (vagy a hasáb megmaradt kisebb levelei), erre pakolom a töltelékeket. Minden sort megszórok vékonyan pirospaprikával elkevert liszttel, rá aprókáposzta. A végén felöntöm vízzel, és addig főzöm, amíg megfő. Forrás után leveszem a lángot, onnantól kezdve kb 2-3 óra alatt kész, ez változó.

2021. dec. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Receptet nem külenék hisz ahány ház annyi szokás, viszont SZERINTEM a káposzta is tipikusan olyan étel aminek jó ha áll 1 napot, másnap sokkal finomabb, szóval 1 nappal előtte el fogom készíteni.
2021. dec. 20. 04:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

24.én készítem.

A kolozsvári szalonnát csíkokra vágom, és száraz serpenyőben kisütöm.

A kisült zsírban megpirítom a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadom az apró szeletekre vágott fokhagymát is.

Egy nagyobb keverőtálba rakom a darált sertéshúst, amihez hozzáadom a főtt rizst, az előzőleg megdinsztelt hagymát, sózom, borsozom, és az őrölt köménnyel meg a fűszerpaprikával fűszerezem. Plusz belekeverem a kisütött szalonnadarabokat. Majd kézzel jól összedolgozom, közben 1 dl vízzel lazítom a masszát.

A savanyú káposztát egyszer átmosom, majd egy nagy edény aljára szórok belőle, amire még dobok pár babérlevelet. Erre a rétegre még jöhet pár szelet kolbász is, és utolsó rétegnek még egy kevés savanyú káposzta.

Ezután a savanyúkáposzta-levelekbe töltöm a tölteléket, és szépen egy sorba fektetem egymás mellé.

Erre jöhet egy újabb káposztás-babérleveles-kolbászréteg.

Amennyiben maradna a töltelékból, amit már nem tudok betekerni a káposztalevélbe azokból csinálok gombócokat, és ezeket teszem az egész tetejére.

Egy utolsó réteg káposztával fedem be az egészet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje az összes káposztát.

Kis lángon 2 órán át főzöm. Majd a végén csinálok egy rántást, ami a következőképpen néz ki. Egy evőkanál zsírt felolvasztok egy kis lábosban, erre szórok egy evőkanál lisztet, és habverővel jól összekeverem. A tűzről levéve, egy teáskanál fűszerpaprikát keverek még hozzá, és azonnal a töltött káposzta tetejére öntöm.

Egy fakanál segítségével óvatosan szétoszlatom a rántást a káposztákon, és ezután fogyasztható is.

Tálalásnál a töltött káposzták mellé szedek kolbászt és gombócokat is. A káposzta tetejére pedig halmozom a tejfölt!

2021. dec. 20. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
54%
Most éppen azt főzöm :)))
2021. dec. 21. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

24-én, ezt a verziót:

[link]

2021. dec. 22. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Jujuj, valaki nagyon csóró lehet amiért itt pontozgatja le a többiek fincsi receptjeit :D

Üzenem a kis trollnak, hogy attól még itt mi mindannyian jól be fogunk kajálni az általad lepontozott kápikból 😘

2021. dec. 22. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!