Valóban jobb finomabb ha a töltött káposzta római tálban készül sütőben mintha sima lábosban főne?
Én úgy vagyok a töltött káposztával, hogy mindig három kg hússal csinálom, de két kg alatt hozzá se kezdek. Ez meg nem fér bele egy római tálba. Na meg a római tálban akkor lenne más az íze, ha kevés lével készülne, beáztatva az edényt, kihasználva annak porozitását. Szerintem.
Régen, kemencében, nagyobb cserépedényben gondolom beleférhetett, legalábbis elméletben. Mindenesetre a nagyszüleimnek még volt kemencéjük, disznóvágáskor a nyári konyhában be is fűtötték, cserépedényük is volt, mégis fazékban főzték a töltött káposztát.
A töltött káposzta akkor finom, ha ízesen van elkészítve!
Akkor mindegy, hogy fazék vagy cserépedény.
Ha megfelelőek a fűszerek, az arányok, nem lotyog vízben levesként és nem csupa rizs.
Ez pl. edénytől függetlenül isteni lehet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!