Toros káposzta recept. Külön vagy egyben sütöd a káposztát a hússal?
Parázs vita alakult ki 😄
Abban egyetértés van, hogy hagyma nélkül zsíron kell pirítani többféle húst.
Na de a káposzta!
Addig ok, hogy mossuk át, kóstoljuk meg, mennyire savanyú.
Egyik azt mondja, külön megfőzi, vagy félig, vagy teljesen, aztán kinyomkodja.
Nekem ez ízetlen lesz, én csak öblítés, csavarás után a hússal együtt sütöm/párolom.
Aztán ott a pirospaprika kérdés. Teszel vagy nem?
Fokhagyma?
Megosztod a recepted?
A toros káposztába elvileg a húshoz nem kell egyéb, mint só és bors.
(Én ettől függetlenül szétdörzsölök a besózott-borsozott húson egy kis összenyomott fokhagymát, de ezt hagyd figyelmen kívül, mert ez egyéni ízlésünk.)
A toros káposztához nem kell megfőzni a káposztát, hanem csak sütni kell, vöröshagyma és pirospaprika nélkül.
A tepsi alját bezsírozni, ráteríteni a káposzta felét, arra fektetni az előtte mindkét oldalán zsíron kérgesre kapatott húsdarabokat, ráteríteni a káposzta másik felét. Meglocsolni nagyon kevés zsiradékkal, amiben a húst előtte megkapattuk. Lefóliázni, készre sütni. Utolsó 10 percben fólia nélkül, hogy a káposzta a tetején megpiruljon.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!