Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tészta mintájára...

Káposztás tészta mintájára működhet a zöldbabos tészta?

Figyelt kérdés
Tehát káposzta helyett zöldbab, de az elkészítés módja ugyanaz volna: olaj, cukor, és ebben karamellizálni a zöldbabot. Majd ha már megbarnult, akkor összekeverni a főtt tésztával.

2021. febr. 24. 09:31
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Mindent lehet a saját konyhádban.

Csak az a kérdés, hogy a zöldbab hogy fogja bevonni a tésztát, ami a káposztás kocka jellemzője. Vagy megdarálod a zöldbabot, mint a káposztát?

2021. febr. 24. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Persze
2021. febr. 24. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem kívántam meg, de jó ötletnek tűnik, egy próbát megér.
2021. febr. 24. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A káposztás tészta nem a hozzáadott cukortól karamellizálódik, maga a növény tartalmaz bőven belőle, amit főzés közben szépen kiereszt.


A zöldbabban szinte semennyi nincsen.

2021. febr. 24. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Lehet készíteni, lehet jól is keészíteni, de más jellegü lesz, mitn káposztával.

Aránylag sok friss babot vékonyabb (ferde) szeletekre kell vágni, kevés olajon finomra vágott hagymával lepirítani, füszerezni sóval borssal, kevés cukorral, esetleg borsikafüvel és amikor megsült, hozzátenni a megfött tésztát és átforrósítani!


Többször készítettem már így, kifejezetten jó ízü, de nem káposztástészta jellegü.

2021. febr. 24. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Én most kenyérbe sütöttem bele a cukorral karamellizált zöldbabot, mint ahogyan az a káposztával is szokás. Összegyúrtam liszttel, élesztővel, mikor megkelt, megsütöttem. Finom cipó lett. Ezért gondoltam, hogy esetleg tésztával is működhet.
2021. febr. 24. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Elkészítettem a zöldbabos tésztát, kifejezetten tetszett a családnak.

A babot 4-5 mm-es szeletkékre vágtam, apróra vágott hagymával együtt elkezdtem olajon párolni, sóval, borssal, egész vékony karikákra vágott chilivel, amikor megpuhult (nem szétfött), egy evökanál cukorral lepirítottam, és összeforrósítottam a megfött tésztával.

Aki kicsit is nyitott újabb receptekre, annak javaslom, próbálja ki!

2021. márc. 3. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A múltkor én is készítettem hasonlót, csak én paradicsompúrét is csempésztem hozzá, azt is kissé pirítva. A kész tésztát sütőben is sütöttem. Köretnek ettük sült húshoz.

Finom lett.

2021. márc. 10. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A paradicsomos ötlet kifejezetten tetszik, el tudnám képzelni friss paradicsommal is, úgy tán még finomabb lehet.
2021. márc. 10. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!