Káposztás tészta mintájára működhet a zöldbabos tészta?
Mindent lehet a saját konyhádban.
Csak az a kérdés, hogy a zöldbab hogy fogja bevonni a tésztát, ami a káposztás kocka jellemzője. Vagy megdarálod a zöldbabot, mint a káposztát?
A káposztás tészta nem a hozzáadott cukortól karamellizálódik, maga a növény tartalmaz bőven belőle, amit főzés közben szépen kiereszt.
A zöldbabban szinte semennyi nincsen.
Lehet készíteni, lehet jól is keészíteni, de más jellegü lesz, mitn káposztával.
Aránylag sok friss babot vékonyabb (ferde) szeletekre kell vágni, kevés olajon finomra vágott hagymával lepirítani, füszerezni sóval borssal, kevés cukorral, esetleg borsikafüvel és amikor megsült, hozzátenni a megfött tésztát és átforrósítani!
Többször készítettem már így, kifejezetten jó ízü, de nem káposztástészta jellegü.
Elkészítettem a zöldbabos tésztát, kifejezetten tetszett a családnak.
A babot 4-5 mm-es szeletkékre vágtam, apróra vágott hagymával együtt elkezdtem olajon párolni, sóval, borssal, egész vékony karikákra vágott chilivel, amikor megpuhult (nem szétfött), egy evökanál cukorral lepirítottam, és összeforrósítottam a megfött tésztával.
Aki kicsit is nyitott újabb receptekre, annak javaslom, próbálja ki!
A múltkor én is készítettem hasonlót, csak én paradicsompúrét is csempésztem hozzá, azt is kissé pirítva. A kész tésztát sütőben is sütöttem. Köretnek ettük sült húshoz.
Finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!