Disznóvágáskor töltött káposzta?
Figyelt kérdés
Most készítem a töltött káposztát,és feltolultak bennem a régi emlékek! már nincs akit megkérdezzek, 1994 ben vágtunk utóljára disznót, már kihalt mindenki akitől kérdezhetnék! annak idején szegény anyám mindíg készített a disznótoros vacsorára töltött káposztát a friss kolbászhúsból amit épp töltöttünk a bélbe!! (az én feladatom volt felvinni a konyhába a húst ) sajnos nem emlékszem, hogy olyankor tett e bele rízst,mint ahogy általában szokott, szoktunk!, vagy az olyankor mi volt a hagyomány ? csak a szin kolbászhús keverékből készűlt! ? ti hogy szoktátok? a toros káposzta mindíg finomabb volt,ezért kérdezem.2021. dec. 22. 17:04
1/29 anonim válasza:
A töltött káposztába kell rizs. Ahány ház, annyi szokás, én 1:2 az aránya rizs - hús, azaz 1 kiló rizshez 2 kiló hús.
A toros káposzta más étel, a zsíros hús összesütve savanyú káposztával. Nincs benne semmilyen más zöldség.
2/29 A kérdező kommentje:
#1 akkor ez sima töltöttkáposzta volt kolbászhúsból!
2021. dec. 22. 17:16
3/29 anonim válasza:
Kell bele rizs. De szerintem nem a befűzerezett, bekevert kolbászhúsból kellene készíteni. Másképp kell ízesíteni a töltött káposzta tölteléket, mint a kolbászt.
4/29 anonim válasza:
Biztos kevert anyukád is a kolbászhúsba rizst. Én úgy tanultam, hogy 1 kg húshoz 25 dkg szárazon mért rizs kell.
5/29 anonim válasza:
2. Igen, disznóvágáskor mi is a bekevert kolbászhúsba tettük a rizst, és abból készült a gombócos káposzta.
6/29 A kérdező kommentje:
#3 csak tudom, mondom én vittem oda anyámnak a bekevert kolbász húst!-csak arra nem emlékszem, hogy utána tett e bele szegény rízst! ezért vagyok kiváncsi, ki hogyan készíti készítette!
2021. dec. 22. 17:22
7/29 anonim válasza:
3. Hasonlóan kell ízesíteni mindkettőt, csak az anyaghányad más.
8/29 anonim válasza:
Mi még most is csinálunk,csak nekem anyukám gerslit tesz bele.
9/29 anonim válasza:
Az ízesítés teljesen mellékes, (nyilván nem vaníliás cukor kell bele)
egy disznótorosnál nem egy kőbe vésett töltöttkáposzta recept a lényeg.
Jó bele a rizs, különben olyan tömörre fő belül a hús, mint amikor a sütnivaló kolbászt megsütöd.
A rizs lazít rajta. Ha nem akarsz vele sokat tökölni, akkor előre kifőzöd a rizst, (vagy legalább félpuhára, és akkor a töltelékbe keversz még egy kis vizet, hogy könnyen tudjon dagadni) Vagy ha csináltok hurkát is, akkor ahhoz amúgy is főzöl rizst, abból is vehetsz le egy kicsit.
10/29 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!