Olaj nélküli sütőben miért nem lesz pirosas színű a rántott hús vagy fasírt?
tettem rá olajat, de akkor lehet kevés volt
mennyire fújod be?
köszi
és olívaolajat használsz?
Hiú remény azt gondolni, hogy a rántott és egyéb (sok olajban sült) ételek a rájuk jellemző _lényeges_ körülmény / összetevő nélkül ugyanolyanok lesznek, mint hagyományosan elkészítve.
A példád is mutatja, hogy nem.
A fánk is "csak" kb. bukta lesz, ha sütőben sütöd az olaj helyett.
A bukta is finom, de NEM fánk.
Osztom az #5 véleményét én is.
Alapvetően én is igyekszem zsírszegényebben csinálni az ételeket. De, mi még a hagyományos, bő olajban sütött rántott dolgokon nőttünk fel, ami csak úgy lesz olyan, mint gyerekkorunkban.
Lehet modernizálni a dolgot, finom is lehet, de ugyanolyan soha.
Így én már nagyon ritkán csinálok rántott dolgokat, mert azt csak bő olajban lesz finom.
Olyan ez, mint amikor valaki vegán lesz, és egy eredendően húsos ételt megcsinál zöldséges/húspótló verzióban. Értem én, de egy hamburger az hússal az igazi. Vagy a bolognai spagetti sem lesz bolognai szejtánnal.
Ennek ellenére imádom a vegán kajákat, de azoknak van rendes nevük, és eredendően sem hússal készültek.
10 pont a 7-esnek (#5 voltam).
Amit a végén leírsz, azon én is mindig mosolygok...
Ez nagyjából olyan mint a guminő.
Egészségügyi szükségből a célnak megfelel, de az eredmény meg sem közelíti az igazit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!