Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Légkeveréses sütőben milyen...

Légkeveréses sütőben milyen lesz a rántott hús, rántott zöldség, sült krumpli a hagyományos olajos fritőzben készülthöz képest?

Figyelt kérdés

Manapság már nem nagyon lehet kapni hagyományos olajos fritőzt. Láttam, hogy árulnak hasonló célra légkeveréses sütőt. Érdemes ilyen készüléket venni, ha szeretjük a rántott ételeket sült krumplival? Nem lesz benne nagyon száraz, nagyon más jellegű az étel?

Azt olvastam, hogy a panírozott dolgokat meg kell kenni olajjal vagy befújni olaj sprayvel. A hasábburgonyát is kell olajozni? Vagy az jó olaj nélkül sütve?

Mennyire lehet tisztítani egy ilyen sütőt, ha egy kevés olajat is teszünk bele?



2021. szept. 9. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A sültkrumpli olajos, nem szárad ki, ha nem sütöd túl. A rántott cuccok nekem kifejezetten jobban ízlenek air fryerben, mint olajsütőben. Én nagyon szeretem, mert nincs olajszag, nem tocsog az olajban az étel.
2021. szept. 9. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván van otthon hagyományos sütőd. Próbáld ki először a felsorolt dolgokat abban elkészíteni. Az airfryerrel ugyanaz az eredmény, csak gyorsabban.
2021. szept. 10. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hagyományos fritőzöm van, múlt karácsonyra kaptam tesóméktól. Szóval, lehet, jó minőségű Tefal.
2021. szept. 10. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
#3 milyen anyagból van a belseje? Benne lehet hagyni az olajat, vagy minden alkalommal ki kell önteni és kitisztítani?
2021. szept. 10. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4-es, a belsejében van egy kivehető tároló, amiben van az olaj. Nem öntöm ki minden alkalommal (1500 Ft kissé sok lenne minden egyes alkalommal, mivel 3 literes), és nem is kell állandóan tisztítani, csak a kosárkáját, amibe a kaját teszed. Amúgy alumíniumból van a belseje asszem. A kosárka is fém.

A belső részt akkor tisztítom, amikor úgy 10-12 sütés után (nem használom heti szinten) kiöntöm az olajat. Ez néha két hónap, néha több. Rántott húst sem sütök minden héten, de nem az olaj miatt.

2021. szept. 10. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem, bennünk fel se merült hogy fritőzt vegyünk. Nem tocsog az olajban a kaja, és nincs olajszag.

A rántott dolgokhoz az olajspray a legjobb, a krumplit simán csak meg szoktam forgatni egy kicsi olajban.

2021. szept. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

6-os, nekem nem tocsog az olajban a kaja, pedig fritőzben sütöm a rántott húst. A titka, hogy megvárod, míg lecsöpög, mert erre van a kosárkája. Ennyi. Nem szokott átázni sem a hús, sem a krumpli, sem semmi.


Amúgy sütőben inkább alsó-felső sütést ajánlok. Légkeveréses inkább szárít, és leginkább habcsókhoz, habkarikához jó.

2021. szept. 10. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#7

Akkor úgy fogalmazok: a sütőben sült és lecsöpögtetett rántott kaja kevésbé olajos, mint a fritőzben sült és lecsöpögtetett rántott kaja. :)

Remélem így már nem találod bántónak.

2021. szept. 13. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!