Légkeveréses sütőben milyen lesz a rántott hús, rántott zöldség, sült krumpli a hagyományos olajos fritőzben készülthöz képest?
Manapság már nem nagyon lehet kapni hagyományos olajos fritőzt. Láttam, hogy árulnak hasonló célra légkeveréses sütőt. Érdemes ilyen készüléket venni, ha szeretjük a rántott ételeket sült krumplival? Nem lesz benne nagyon száraz, nagyon más jellegű az étel?
Azt olvastam, hogy a panírozott dolgokat meg kell kenni olajjal vagy befújni olaj sprayvel. A hasábburgonyát is kell olajozni? Vagy az jó olaj nélkül sütve?
Mennyire lehet tisztítani egy ilyen sütőt, ha egy kevés olajat is teszünk bele?
4-es, a belsejében van egy kivehető tároló, amiben van az olaj. Nem öntöm ki minden alkalommal (1500 Ft kissé sok lenne minden egyes alkalommal, mivel 3 literes), és nem is kell állandóan tisztítani, csak a kosárkáját, amibe a kaját teszed. Amúgy alumíniumból van a belseje asszem. A kosárka is fém.
A belső részt akkor tisztítom, amikor úgy 10-12 sütés után (nem használom heti szinten) kiöntöm az olajat. Ez néha két hónap, néha több. Rántott húst sem sütök minden héten, de nem az olaj miatt.
Én nagyon szeretem, bennünk fel se merült hogy fritőzt vegyünk. Nem tocsog az olajban a kaja, és nincs olajszag.
A rántott dolgokhoz az olajspray a legjobb, a krumplit simán csak meg szoktam forgatni egy kicsi olajban.
6-os, nekem nem tocsog az olajban a kaja, pedig fritőzben sütöm a rántott húst. A titka, hogy megvárod, míg lecsöpög, mert erre van a kosárkája. Ennyi. Nem szokott átázni sem a hús, sem a krumpli, sem semmi.
Amúgy sütőben inkább alsó-felső sütést ajánlok. Légkeveréses inkább szárít, és leginkább habcsókhoz, habkarikához jó.
Akkor úgy fogalmazok: a sütőben sült és lecsöpögtetett rántott kaja kevésbé olajos, mint a fritőzben sült és lecsöpögtetett rántott kaja. :)
Remélem így már nem találod bántónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!