Milyen zsíradekot használnak étteremben rántotthús sütéshez?
Érdekes
Mert van olyan étterem hogy kb 12 óraban csak rantotthús sül..
Akkor jó a munka megosztás
Repceolaj drágább, mint a napraforgóolaj
De amúgy a jellegzetes íz azért van, mert nem cserélik az olajat
Dolgoztam korábban egy étterem konyháján. Gyakorlatilag a legolcsóbb napraforgóolajat használtuk, amit elvileg minden reggel cserélni kellett volna a nagy olajsütőben, de sokszor annyi volt hogy a konyhafőnök belenézett és közölte, jó lesz ez még mára.
Másrészt nem voltak külön sütőink az eltérő húsféléknek, amit olajban kellett sütni, az mind ugyanoda ment.
Szóval azt a jellegzetes éttermi ízt úgy gondolom az adja, hogy az olaj amiben sült a hús, már napok alatt többé-kevésbé átvette az étteremben fellelhető mindenféle húsfélék ízét.
A legolcsóbb olaj nem jó! Habzik mint az állat, hamar kuka.
A pálmazsír és a fritőz olajok drágák, de mivel nem égnek meg könnyedén,tovább használhatóak,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!