Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen zsiradékokat használtok...

Milyen zsiradékokat használtok otthon sütés-főzéshez?

Figyelt kérdés

Levesek, előételek, főételek, desszertek, saláták, bármi, amihez zsiradék kell.


Milyen zsiradékokat használtok a mindennapokban?


Olívaolaj, étolaj, zsír (disznó vagy más), vaj, margarin, kókuszzsír, stb.?



2018. szept. 28. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Főzéshez, sütéshez mikor mit. Olíva olaj,vaj, napraforgóolaj. Salátákhoz dió olaj, szezám olaj, olíva olaj. Süteményekhez, desszertekhez vaj, kokuszzsir
2018. szept. 28. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Pörköltökhöz.. Liba vagy kacsa zsírt. A magyaros levesekhez pl gulyásfélék, kolbász levesek szóval ami aláhagyma kell szintén kacsa vagy libazsír. Ha kelt tésztába kell zsír akkor ahhoz libazsírt használok.


Vajat ami 82% grillezett halakhoz, húsokhoz.

Steaket gyakran sütünk itthon vaj és olívaolaj keverékét használom hozzá.

Olivaolajat salátkához.

Kókusz zsírt halakhoz is szoktam használni. vagy ha pl olyan étel van amit kicsit meg kell kapatini ,hogy kérge legyen. pierogi, burgonyás gombóc levesbe.

2018. szept. 28. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
43%

A salátákhoz, friss ételekhez, szendvicsekhez hidegen sajtolt olajokat: van othon repce, tökmag, napraforgó és többféle olívaolaj is ebből a fajtából.


Főzéshez ételtípusfüggő: szezámolaj, kukoricaolaj, sima olívaolaj, vaj (belga vagy francia), esetleg libazsír.


Sütéshez kizárólag vajat használok, a már említett fajtákból.


Amit nem használok soha: étolaj, margarin és sertészsír.

2018. szept. 28. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Az összes általad felsorolt olaj étolaj, utolsó, de ne zavarjon. Az étolaj ugyanis annyit jelent, étkezési célra felhasználható olaj. 😉
2018. szept. 28. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Halakat, tenger gyümölcseit, krémleveseket vajban, vagy olíva olajban. Sertéshúst, pörköltet sertés zsírban. Kacsazsírt is használok időnként, olyant amit magam sütök ki, ezeket sült szárnyasok alá tesztem, természetesen főleg kacsasültekhez használom. A napraforgó olajat hagyom utoljára, azt is használok, de amit csak lehet az előbbiekkel helyettesítem.
2018. szept. 28. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
29%

4

Tudtam, hogy lesz belekötés, de ha téged szórakoztat. "Étolajnak" a finomítási eljárással készült napraforgóolajat nevezik, annak a cimkéjére is van ráírva, a köznyelvben is ez a neve.


Az étolaj és az étkezési olaj nem szinonímák.


De örülök, hogy a belga vajtól ennyire sikerült befeszülni, hogy a hasznos válasz sem sikerült. Csak a lepontozás. Hm ... rosszabb nekem ettől az élet vajon?


:)

2018. szept. 28. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Főzés, sütés - napraforgó olaj, vagy néha vaj

Sütemények - sütőmargarin

Salátákra - olívaolaj, és magok olajai, pl. tökmagolaj

Kacsa, liba zsírjából szoktam felhasználni, de a disznózsírt nem szeretem, számomra van egy fura szaga

2018. szept. 28. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Napraforgóolajat szoktam használni, egy kis üveg akár fél évre is elég nekünk, nagyon keveset használunk,a gyomrom nem bírja az olajokat, mindegy, hogy milyen fajta így csak akkor használjuk ha muszáj, desszertet is ritkán eszünk, ha évente párszor csinálok, akkor vajat használok hozzá :)
2018. szept. 28. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Általában:


Főzés, sütés - napraforgó olaj, vagy néha zsír


Sütemények - sütőmargarin


Salátákra - olívaolaj


zsiradékban való kisütés(pl rántott hús) - napraforgó olaj


De ha van múlt hétről eltett kisült zsiradék(pl kacsa, liba zsír, vagy szalonnából kisült zsír) akkor a sült húsokhoz, és magyaros ételekhez azt szoktam használni(pl pörkölt, gulyásleves, lecsó stb), de külön disznó vagy más állati zsírt nem szoktam ezért venni, ha nincs kisült zsírom otthon, vagy nem elég, akkor napraforgó olajat használok. Illetve ha olyan dolgot sütők teflon serpenyőben, ahol csak annyi kis olaj kell, hogy ne tapadjon le(pl tükörtojás, palacsinta) akkor is napraforgó olajat használok.

2018. szept. 28. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mangalica zsírt használok, ha sertés húst sütök, ne keveredjenek egymással a különböző ízek!

Ugyanígy zsírt használok, ha marha-, vagy disznó pörköltet főzök.


Minden más egyéb sütést-főzést olajjal, az elmúlt évtizedekben annyira rászoktattak bennünket, hogy egyelőre maradok az olajnál.


Vajat, margarint a hideg-vacsoránál, kenyérre kenve esszük.

Tésztát sütni nem szoktam, de ha sütnék, ott is ez utóbbiakat használnám, recept szerint.

2018. szept. 28. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!