Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha székelykáposztát főzünk...

Ha székelykáposztát főzünk muszáj átmosni a káposztát?

Figyelt kérdés

Vecsési vettem, én szeretem ha savanykás, anyukám mindig át mossa de nem kötelező nem? Vagy akkor nagyon erőteljes íze van ha mosás nélkül beleteszem?

Illetve megköszönöm ha leírjátok ki hogy csinálja.

2021. okt. 26. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Nem kötelező, apukám sosem mossa meg, mert savanyún szereti, mamám viszont szinte az összes savanykás ízt kimossa belőle, ízléstől függ. :)
2021. okt. 26. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Nem kötelező. De kóstold meg előtte, aztán eldöntheted. Általában a friss hordós káposzta kevésbé savanyú, azt kevésbé kell kimosni, de tavasz végén már esetleg többször is érdemes átmosni. Én egyszer nem mostam ki, mivel én is eléggé szeretem a savanyút, de az konkrétan ehetetlenül savanyú lett. Azóta mindig kimosom.
2021. okt. 26. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Én soha nem mosom, úgy számomra nincs íze. Én készítek egy pörköltet, ha még fél óra kellene a húsnak hozzáteszem a káposztát, alaposan összekeverem és lassú lángon főzöm fél órát. Tejfölt mindenki tesz hozzá a tányérjában.
2021. okt. 26. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem is kóstold meg. Ha nagyon savanyú, akkor csak a felét mosd ki, hogy ne veszítse el az ízét.
2021. okt. 26. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:
15%
Ne a kaposztat mosd at, hanem a porkoltot csinald egy kicsit sosabbra ... ennyi a varazslat :)
2021. okt. 26. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
En ha 2 csomagbol fozok akkor 1 csomagot atmosok, 1et nem. Igy savanyu is lesz, de nem annyira :)
2021. okt. 27. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!