Mi a különbség a székelykáposzta és a húsos káposzta között? Vagy ugyanaz a kettő?
a húsos káposzta nem édeskáposztából készül?
A székely meg savanyítottból.
Nem ugyanaz.
A székelykáposztát a végén tejföllel behabarod és összeforralod.
Húsos káposzta: hús darabokat felteszed főni (mint a húslevest), mikor majdnem kész hozzáteszed a édes/savanyú káposztát, főzöd még kb. fél óráig, párolsz hagymát, rántást csinálsz, teszel bele paradicsom pűrét/levet, ráöntöd a húsos káposztára és összeforralod.
Töltött káposzta: káposztát felteszed főzni. Párolsz hagymát, rántást csinálsz, teszel bele paradicsom pűrét/levet, ráöntöd a félig főtt káposztára, beleteszed a húsgombocokat és összefőzöd.
Székely káposzta: csinálsz "vastag lével" egy jó kis "cupákos" pörköltet, mikor majdnem kész, ráteszed a savanyúkáposztát, kb. fél óra alatt készre főzöd, nyakon öntöd tejföllel és összeforralod.
(mindháromnál savanyúkáposzta helyett szoktunk használni savanyú répát, illetve az első változatot - húsos - meg lehet bolondítani bab hozzáadásával is)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!