Zacskos savanyu kaposzta is jo peldaul a szekelykaposztahoz vagy inkabb a kimert?
Tökéletesen jó hozzá a zacskós.
Én is abból csinálom, kimérthez csak a piacon jutnék, de az messze van tőlem.
Jó a zacskós, ahogy itt már ketten is írták, de én ki szoktam mosni, mert szerintem savanyúbb, mint a kimért, eredeti hordós káposzta.
Arról nem is beszélve, hogy hallottam már olyat is, hogy ezt a terméket nem feltétlen tejsavas erjedéssel állítják elő, hanem "kis" ecettel savanyítják.
Én a kimértet részesítem előnybe és csakis attól a savanyúságostól veszem, akinél kitapasztaltam, hogy hagyományos érlelésűt árul.
És igen, igaza van a 3-nak, manapság a zacskós rendszerint ecettel savanyított, ami azt jelenti, hogy átjárta az ecet és kimoshatatlanul savanyú, amellett mint minden ecetes holmi, nehezebben puhul meg.
De ezt nem csak kitalálom, pont szemben van velünk egy savanyúság üzem, 5 nap után már zacskózzák az ecettel savanyított káposztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!