Általában mit esztek?
Tudom, hogy ezer hasonló kérdés volt, de most nem arra vagyok kíváncsi, hogy ma mit fogtok főzni, hanem hogy jellemzően milyen ételeket készítetek?
Magyaros? Gyors? Olaszos?
Melyek a leggyakoribb fogások?
Mi az a hagyományos külföldi étel, amit gyakran készítetek?
Én is magyarosan főzök, de néha szoktam kínai pirított tesztát szezámmagos csirkével, pizzát, gyrost, lasagne-t, stb.
Amúgy az utóbbi időben "hobbim" lett, hogy elkészítem azokat az ételeket, süteményeket, amiket utoljára a dédnagymamám és a nagymamám csináltak, míg éltek. Jó dolog rájuk így is emlékezni. :)
Magyaros konyha van nálunk, de elég erősen zsírszegényen, de változatosan. Nincs minden héten pörkölt például.
Én technikákat szoktam még átvenni más konyhákból, pl. pár hónapja kezdtem a lassú sütést, hát a férjem odavan az olyan húsokért.
Sokszor van főzelék, például az elmúlt hetek kajái a következők voltak:
Szabolcsi töltött káposzta
Zöldbabfőzelék fasírttal
Húsleves grízgaluskával
Paprikás krumpli
Babfőzelék debreceni párossal
Tarhonyás hús
Pizza (saját tészta, saját szósz)
Bolognai raguval töltött bagett
Hortobágyi palacsinta
Cukkinis lapcsánka sajttal, tejföllel
Zöldséges rizottó
Sóskafőzelék főtt tojással
Krumplifőzelék fokhagymás tarjával
Provánszi csirkecomb steakburgonyával
Magyaros ételek többnyire zsírszegényen. De majdnem minden héten van csirkepörkölt a család kedvence.
Sok extra zöldséges levest, főzeléket csinálok. Magyaros ízeket szeretjük, így én használok cukrot, lisztet is.
Egy szabály van, minden nap kell zöldséget, gyümölcsöt enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!