Melyik ételkombinációt választanátok közel 60 fős vendégsereg fogadására?
1. verzió:
Előételek:
Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor zselével
Gazpacho hideg poharakban füstölt mozzarellával
Főételek:
Pekándiós kacsaterrine málnával, balzsamecet-kaviárral, vörös mizuna és frisée salátával
Fokhagymás parajjal bélelt fogasszeletek arany zsályamártással
Duó bárány és malacfiléből cukkinis burgonya rétessel és vörósboros mártással
Köretek:
Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel
Snidlinges pizzelinikoktél kehelyben
2. Verzió:
Előétel:
Jégágyon hideg körteleves
Vargányakrémleves póréhagymás tortellinivel
Főételek:
Nugátos aranygaluska mokka estpumával
Bio krémsajt, grillzöldségterinne leveles salátával és paradicsom koriander lekvárral
Barackkal töltött pulykamell szezámmagos bundában
Köretek:
Cukkiniszeletek parmezános bundában
Zöldfűszeres grillezett zöldségek cukorborsóval
A desszert mindkét esetben juhtúrós rétes szarvasgombás vajkaramellával
illetve eper-csokoládé macaron lenne.
23, senki nem mondta, hogy rántotthús, de
“ Köretek:
Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel” - mióta köret egy pástétom, csatnival és keksszel??
Ezt mihez szánták a 3 főétel közül, amiben egyébként 1 esetében amúgy is van köret. Vagy ez csak úgy van és mindenki egyen hagymás borsót?
Nem mellesleg
“ Előételek:
Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor zselével” ez egy desszert, nem leves, pláne nem ilyen főételek mellé.
Az első menüsorból egyébként az úgynevezett köretek és főételek tökéletesek lennének, ha előételként szolgálnák fel a köreteket
De a gazpachot meg a körtelevest nem értem ebben a menüsorban, semmihez nem illik, ráadàsul hideg leveseket meleg nyári időben szokás felszolgálni - emellett sose adunk két hideg leves opciót, ha van hideg leves, akkor a másik legyen meleg!
A juhtúrós rétes szarvasgombás vajkaramellával szintén kilóg a sorból és bevallom el nem tudom képzelni, hogy a juhtúró karakteres íze hogy jön össze a szintén karakteres szarvasgombával, pláne egy rakás cukorral
2. menü
Leves: hideg leves itt kicsit jobban illik bele, de továbbra is nyári étel.
Főételekben van egy desszert és egy előétel, de legalább az egyik köret az köret
És az a vicc, hogy az összes felsorolt étel valószínűleg nagyon finom és 2 tökéletes menüsor is lehetne belőlük, némi valós körettel és egy kis csere-berével.
"mióta köret egy pástétom, csatnival és keksszel??"
?????
Miért ne lehetne az köret? Tovább megyek, mikor lesz már vége a hús-köret-savanyúság szenthármasának, mintha anélkül nem lenne étel az étel?
Mi itthon sem ragaszkodunk a krumpli-rizs-tészta körethez, aki igen, az próbáljon ki új recepteket.
“ mióta köret egy pástétom, csatnival és keksszel??"
?????
Miért ne lehetne az köret? Tovább megyek, mikor lesz már vége a hús-köret-savanyúság szenthármasának, mintha anélkül nem lenne étel az étel?
Mi itthon sem ragaszkodunk a krumpli-rizs-tészta körethez, aki igen, az próbáljon ki új recepteket.”
Tévedsz, egyáltalán nem ragaszkodom a krumpli-rizs-tészta kombóhoz, de egy kenyérféle hússal és lekvárral miért lenne köret? Ez egy tipikus előétel.
Köret definíció szerint kiegészíti a főételemet, melyik fenti 3 főételhez kellene még egy kis hús szerinted?
Szóval mit kéne libakrémmel enni, a halat, a kacsapástétomot, vagy a bárány/malac kombót (ehhez amúgy is van köret, ráadásul egy nagyon jó köret)?
"Miért ne lehetne az köret?"
Mert nem tölti be azt a funkciót! Szar vele enni! Undorító!
Hús, hússal, krém krémmel, mártás szósszal... hányingert keltő!
" mikor lesz már vége a hús-köret-savanyúság szenthármasának"
Senki nem beszélt ilyenről! Ezt már többen hangsúlyoztuk.
Ki lehet ebből szakadni...
de azt nem úgy kéne, mint ha egy moslékosvödörbe dugnám a fejem, és minden mindennel összezabálnék.
Ez, ettől, nem lesz trendi!
Látom én, hogy a sok főzős műsor mindenkiből kreatív séfet csinált, de a valóságban a fantázia csapongásánál egy kicsit többre van szükség ahhoz, hogy ne fossa magát össze a násznép... ne adj isten, jól is lakjon.
Lehetne ezt jól is csinálni. Csak nem innen onnan összeollózott hangzatos parasztvakítással kéne 3 perc alatt letudni a "munkát".
Kéne hozzá néhány évtized tapasztalat, utána meg jó néhány óra befektetett munka, - sőt finomításokkal akár pár nap is- hogy egy ilyen ajánlatot el lehessen készíteni. Úgy, hogy abban ne legyen hiba, és számtalan szempontnak megfeleljen.
Itt van a bökkenő, ez hiányzik innen. Mint ha egy 10 éves gyerek kiválogatott volna néhány hangzatos nevet, és ennyi.
Ez így távolról integet minden szakmai szempontnak.
"Mi itthon sem ragaszkodunk a krumpli-rizs-tészta körethez, aki igen, az próbáljon ki új recepteket."
Nem is kell hozzá ragaszkodni, de én meg azt ajánlanám az itt okoskodóknak, hogy ha már az étel nevekből ennyire nem érzik át, hogy mi hogy nézne ki, mit milyen lenne össze enni, vagy egymás után enni, az menjen el ebbe az étterembe, és egye végig ezt az ételsort.
Az új dolgok kipróbálásánál az egyik legnehezebb, jól csinálni azt. Sok esetben, nem jön be. És elég nagy hibának gondolom, hogy ha már egy étterem ennyire exrtavagáns ajánlatokat tesz, azzal járassa le magát, hogy ennyire borzalmasan átgondolatlanul teszi!
Őszintén szólva, egyre kevésbé áll össze nekem ez a történet.
Úgy értem, hogy aki ilyen ételekkel operál, az azért áll szakmailag olyan szinten, hogy egy ételsort is össze tudjon állítani.
Legalábbis joggal elvárható lenne.
Tovább megyek, még ha van is az adott helyen egy elborult elméjű szakbarbár, aki ezt így rakta össze, (pl az étterem étlapjának kínálatából, vagy egyéb ajánlatokból, random rábökéssel kiválasztva az ételeket)
azért van abban az étteremben több szakács is, meg konyhafőnök, étterem menedzser, tulajdonos, utolsó kivételével nekik mind látni kéne az alapvető hibákat, és tenni ellene.
Szóval.... valahogy egyre kevésbé hiszem el, hogy aki ilyen színvonalú ételekkel dolgozik, az ilyen kritikán aluli ételsorral jöjjön elő.
Kedves kérdező, esetleg be tudnád linkelni az étterem honlapját?
Na, hölgyeim, uraim, szakmabeliek, okoskodók, és minden érdeklődő!
Én vagyok a 100 lepontozást kapott válaszoló, aki -még ha néha erőteljes kifejezésekkel is- rávilágítottam a siralmas szakmaiatlanságra, és a lepontozások ellenére következetesen kitartottam amellett, hogy ez ebben a formában egy dilettáns fantázia szülte moslék.
A 30-as válaszom gondolatát tovább követve, (miszerint összeegyeztethetetlen az ételek minősége az ételsor minőségével)
kíváncsiságképpen, rákerestem a szóban forgó ételekre.
És láss csodát: Meg is találtam őket, egy budapesti party szerviz honlapján!
(Csak hogy tisztázzuk, Budapest az Magyarországon van, nem Ausztriában... :)
A lényeg, hogy be is igazolódott a gyanúm.
Az ételek léteznek, de még csak véletlenül sem abban az ételsorban, ami ide lett hányva.
Ezerszer minőségibb, és átgondoltabb verzió az eredeti. Akinek van kedve, rákereshet, sok ételt megtalál, természetesen a helyükön kezelve őket. (A leves a leveseknél, az előétel az előételeknél, érdekes módon nincs 3 hideg leves sehol, mint ahogy húskrémet se adnak köretnek egy gyümölcskrém mellé)
És honnan vagy biztos abban, hogy Ausztriában nincs olyan étterem/partiszervíz, ahol a kérdezö által beírt ételsorok elöfordulnak az általa megadott módon?
Azt ne állítsd, hogy az összes ausztriai étterem kínálatát végignézted, föleg, mert nem feltétlen van minegyiknek internetoldala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!