Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem értik meg tesómék,...

Miért nem értik meg tesómék, hogy idén karácsonykor nem tervezünk vendégsereget?

Figyelt kérdés

Ma felhívott a tesóm és megkérdezte, hogy mikor jöhetnek hozzánk ebédre, és mit fogunk nekik főzni. Ugyebár eddig minden évben jöttek első napján.

Én megmondtam neki, hogy mi idén karácsonykor nem terveztünk főzni senkinek sem.

Erre azt mondja, hogy őt ez nem érdekli.

Hát mondom akkor eljöttök 25-én aztán lesz másnapi halászlé maradék. Azt mondja erre, hogy ők azt nem szeretik.

Hát én meg mondom így jártatok akkor mert mi nem fogunk főzni.

Azt tegyük hozzá, hogy tesómék betegek, koronavírusra utaló tüneteik vannak, a háziorvos se engedte már őket sehova sem.

És lett volna pofájuk ezek után ide jönni.

Nyilván baj nem lett volna belőle mert nemrég estünk át mi is a fertőzésen tehát van immunitásunk de nekem ez kicsit erős, hogy ennyire semmibe néznek bennünket.

Aztán még meg is sértődött. Miért nem bírja felfogni, hogy idén kihagyjuk ezt? Miért nem bír ki egy karácsonyt? Hiszen minden évben van. Idén is csak a nagyszülők miatt nem csinálunk pereputtyot mert ugyebár az milyen dolog, hogy mindenki jön csak ők nem...

2020. dec. 23. 10:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Eleve bunkóság meghivatni magát. Hívjon ő ha akar...
2020. dec. 23. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Mondd meg neki, ha ingyen kaját, italt akar, készítel neki egy csomagba, és kint a kapuban oda adod neki, de ha igazán szeret titeket, akkor most beéri ennyivel.
2020. dec. 23. 10:41
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Már megint az ismerős körök.. Képtelen helyzet, a koronavírussal összekötve, csak most nem a nagybácsi koronavírusos nője költözne a nyolcvan éves mama nyakára, hogy ne a gyerekeit fertőzze meg
2020. dec. 23. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Baromi rosszul kommunikáltad le az egészet!

Ne azért ne jöjjenek, mert te 25-én nem főzöl, hanem mert koronagyanúsak és egymás után 5x is el lehet kapni, egy percet ne hidd, hogy ti már immunisak vagytok!

Ráadásul már most bent van az országban a koronának 3 válfaja, honnan lehet tudni, hogy nektek melyik volt?

Mindenki maradjon a valagán és főzzön magára,...mit nem lehet ezen megérteni?

2020. dec. 23. 11:02
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Egyértelműen közölnöd kéne, hogy nagyon szeretitek őket, de nem fogadtok vendégeket. Ne jöjjenek, mert nem fogadtok vendégeket. És ez azt jelenti, hogy ők se jöjjenek, mert ha eljönnének, vendégek lennének, ti pedig nem fogadtok vendégeket.

Sokszor, és lassan, nyomatékosan kell elmondani, mert lassan töri át a régi beidegződést, miszerint 12.25-én ők nálatok ebédelnek.

Szóval: mivel még mindig járványhelyzet van, és a napokban világelsők voltunk az egy napra jutó halálesetek számában, és bár a statisztika most épp csökkenést mutat, de a fertőzöttek száma ezzel együtt is igen magas, ti nem fogatok vendégeket, családtagokat sem. Nem, őket sem. Nem fogtok ajtót nyitni.

Egyébként a közös étkezés a legfertőzésveszélyesebb tevékenység. Közel ülünk egymáshoz, viszonylag hosszan, értelemszerűen nem viselünk maszkot, viszont beszélgetünk, jó esetben viccelődünk, nevetgélünk, esetleg harsányan röhögünk...

Skypos ebédet rendezhettek, ha van kedve hozzá a családnak. Déli 12-kor mindenki bekapcsolja a kamerát, jó étvágyat kívántok, és kanalazni kezdtek.

2020. dec. 23. 11:35
 6/12 anonim ***** válasza:
98%

Mondd meg neki, hogy be sem engeded őket, ha becsöngetnek. Egyébként meg maradjanak otthon a vírusaikkal egyetemben.

És egyetértek: iszonyatos bunkóság magukat meghívatni.

2020. dec. 23. 11:41
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
Bezárod az ajtót, a telefont kikapcsolod, s kész.
2020. dec. 23. 12:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Aki beteg maradjon otthon.

Mi az, hogy mit főzöl, meg hogy őt nem érdekli?! Az én testvéreim azért szoktak felhívni, hogy mit hozzanak. Ha így viselkednének onnantól egyik évben sem jöhetnének az biztos.

2020. dec. 23. 12:59
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Vírustól függetlenül ha egy rokonom így hívna fel tuti elküldeném a francba.
2020. dec. 23. 13:20
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Most még azoknál a családoknál is hanyagolják a személyes karácsonyozást, ahol szerencsére nincs megbetegedés. Majd telefonon, + majd be lehet pótolni tavasszal, nyáron az együttlétet. Normális ember nem megy szándékosan elébe a bajnak.
2020. dec. 23. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!