Melyik ételkombinációt választanátok közel 60 fős vendégsereg fogadására?
1. verzió:
Előételek:
Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor zselével
Gazpacho hideg poharakban füstölt mozzarellával
Főételek:
Pekándiós kacsaterrine málnával, balzsamecet-kaviárral, vörös mizuna és frisée salátával
Fokhagymás parajjal bélelt fogasszeletek arany zsályamártással
Duó bárány és malacfiléből cukkinis burgonya rétessel és vörósboros mártással
Köretek:
Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel
Snidlinges pizzelinikoktél kehelyben
2. Verzió:
Előétel:
Jégágyon hideg körteleves
Vargányakrémleves póréhagymás tortellinivel
Főételek:
Nugátos aranygaluska mokka estpumával
Bio krémsajt, grillzöldségterinne leveles salátával és paradicsom koriander lekvárral
Barackkal töltött pulykamell szezámmagos bundában
Köretek:
Cukkiniszeletek parmezános bundában
Zöldfűszeres grillezett zöldségek cukorborsóval
A desszert mindkét esetben juhtúrós rétes szarvasgombás vajkaramellával
illetve eper-csokoládé macaron lenne.
A másodikat.
Bár egyik sem épp egy hagyományos menüsor, a másodikban jobban vannak olyanok, amit felismer egy kevésbé gourmet személy is (márpedig ekkora vendégseregben tutira lesznek ilyenek). Jobban tud választani az is, aki az egyszerűbb ételek felé húz.
Ehhez nekem tolmács kellene, ezért nem véleményezem.
Nem az az ember vagyok, aki csak a pörköltet és a rántott húst ismeri de nekem ez sok(k).
Ehhez tudni kellene, milyen alkalomról van szó, milyen összetételü a vendégsereg, kor, ízlés szempontjából.
Szerintem egyik sem olyan, amit bárkinek fel lehet szolgálni, ahogy a 4-es is írta, a legtöbben nem tudnak semmit kezdeni ezekkel. Ha valaki nem kifejezetten a szokatlan ízeket szereti, nem sok mindent tud választani ezekböl, mind igencsak feltünö, hivalkodó étel
Durván túltolt erőltetett menet.
Ezek egyenként jól hangzanak, néhol akár még lehet is kapcsolódási pontokat felfedezni, de alapvetően ezek így, nem alkotnak ételsort.
Ez egy össze-vissza szedett vetett-vedett katyvasz.
Önálló életet élnek a fogások, nincs egy követett koncepció, csak csapongás.
Sőt, még alapvető hibák is vannak.
4 féle leves (egyébként a leves NEM előétel, ilyen szinten ez ciki amatőr hiba) ebből 3 hideg, a negyedik pont az a gombaféle, amit még a gombaszerető embereknek is a legkisebb hányada szeret.
Vagy pl. gyümölcsös, édes leves után, gyümölcsös, édes főétel.
Egyáltalán hogy kell a főételeket érteni?
Szabadon választható a 3-ból akármelyik 1, vagy fine dining jellegben végig sorban egy ételsorként, mindenből egy kicsi?
Előbb rendszernél olyan szarvas hibák vannak, mint pl betenni egy aranygaluskát főételnek, pláne vagy egy gyümölcsleves, vagy egy hagymás vargányaleves után...
konkrétan el is lehet felejteni, pont nulla ember választaná ezt a 60-ból.
Ilyen rendszernél legalább valamennyire a kiegyensúlyozottságra kell törekedni, 3 életképes opcióval, és nem olyan lehetőségekkel, hogy az egyiket 59-en választják a másikat meg 1 ember.
Ha nem választható, hanem az egész egy menüsor, ismét csak édes leves, édes főétel után 2 sós főétel... Mint ha helyet cserélne a főétellel a desszert. Jól fog az esni?
Ja, igen, és ezt követi desszertként egy sós desszert, amiben van némi édes is... ????!!!! wtf?
Az un. "köreteket" nem nagyon tudom értékelni, itt gondolom ismét valami definíciós hiba lehet, ezek ugyanis távolról integetnek a köreteknek, nem töltik be azt a funkciót.
Ja, igen, apropó köretek!
Kimaradtak a köretek! Mármint látom, hogy van odaírva valami, amiknek szintén az ég világon semmi kapcsolódási pontjuk nincs a főételekkel, csak valami külön úton járó kiegészítő ételek, olyan köretek nincsenek, amik betöltenék a köret funkciót.
Vagy ez hogy működne?
A fogashoz (!!!) ami már eleve szakbarbár módon rojtosra van b@szva ízekkel, fokhagymával, meg zsálya mártással, ahhoz egyek egy hideg előételként funkcionáló liba rilettet, ami már eleve egy krém, plusz a zsályamártáshoz és a krémhez még egy medvehagymás csatnit, ami meg egy kence???
Mobil wc-k lesznek bőven a rendezvényen?
Az a helyzet, hogy pl. ha 100 emberből van 1 perverz, akinek ez bejön, messze nem jelenthet elégedettséget!
Nézd meg a válaszokat, magukért beszélnek!
60 főnek hány %-a akar ilyen szinten kiszakadni a mindennapokbó?
(Pláne ilyen gusztustalanul összehányt sorrendben, meg összetételben?)
Utóbbit nem sértésnek szánom, csak arra a szempontra akarok rávilágítani, ekkora létszámnál jelentős szempontként köszön be a legszélesebb kör felé való megfelelés!
Nyilvánvalóan semmit nem érsz vele, ha a vendégek 5%-a a mennyekig fog magasztalni, ha a 95% a fejedre borítja, hogy mi ez a zagyvaság.
Inkább mondja azt 5%, hogy unalmas, 10% azt, hogy nem nagyon szereti, de megeszi, 80% azt, hogy kiváló, és 5% azt, hogy ez volt a legjobb!
Ez, így egy össze google-zott szakbarbár fosömleny. Nem ételsor.
Melyiket választanám?
Ha kötelező lenne a megjelenés, vinnék magammal szendvicset.
Esküvő lesz, egy osztrák étteremben (ez a menü az ő kínálatuk)
A vendégek számára ismerős ez az ízvilág.
Ez nem ízvilág, hanem tucatnyi íz, amiknek nincs közük egymáshoz, rossz helyen vannak alkalmazva, és ész nélkül nyomják el egymást.
Lehet az osztrák, lehet az ausztrál, tökmindegy, magáért beszél. Kontár munka. Ahogy mondtam, egyenként jó fogások, de ezek a fogások önálló életet élnek, ételsorként egy hányingert keltő katyvasz.
Továbbra is vinnék magammal szendvicset.
Megjegyzem, még mindig nem hangzott el egyetlen ellenérv se! :)
Nem véletlenül, tökéletesen jelzi a színvonalat.
A hangzatos parasztvakítást meg kell védeni, de szakmailag hozzátenni valamit... hát az már ugye keményebb dió, ahhoz érteni is kéne! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!