Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik ételkombinációt választ...

Melyik ételkombinációt választanátok közel 60 fős vendégsereg fogadására?

Figyelt kérdés

1. verzió:

Előételek:

Kókusztejes hideg almaleves gyümölcsbor zselével

Gazpacho hideg poharakban füstölt mozzarellával

Főételek:

Pekándiós kacsaterrine málnával, balzsamecet-kaviárral, vörös mizuna és frisée salátával

Fokhagymás parajjal bélelt fogasszeletek arany zsályamártással

Duó bárány és malacfiléből cukkinis burgonya rétessel és vörósboros mártással

Köretek:

Libarillette medvehagymás almachutneyval és rozmaringos házi keksszel

Snidlinges pizzelinikoktél kehelyben

2. Verzió:

Előétel:

Jégágyon hideg körteleves

Vargányakrémleves póréhagymás tortellinivel

Főételek:

Nugátos aranygaluska mokka estpumával

Bio krémsajt, grillzöldségterinne leveles salátával és paradicsom koriander lekvárral

Barackkal töltött pulykamell szezámmagos bundában

Köretek:

Cukkiniszeletek parmezános bundában

Zöldfűszeres grillezett zöldségek cukorborsóval

A desszert mindkét esetben juhtúrós rétes szarvasgombás vajkaramellával

illetve eper-csokoládé macaron lenne.

2021. szept. 18. 16:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
22%
Egyet kell értsek a #7-tel, ez nem menüsor, max svédasztalon működőképes, ha van valami köret, mert ezek irt nem köretek, hanem előételek.
2021. szept. 18. 17:58
 12/33 anonim ***** válasza:
34%

Éttermi lagzinál, ahol nem egyenkaja van, megküldik a vendégeknek az ételsorokat és azok választanak.

Mondjuk 25 lesz az 1-es, 35 a 2-es és az étterem így készíti el.

Megjegyzem, ez még egy szervezett, csoportos üdülésnél is így működik, még kishazánkban is, nem hogy Ausztriában.

Ugyanis ezt így illik, nem pedig eszi-nem eszi, nem kap mást!

Ezért teljesen mindegy, hogy mi itt mit szavazunk meg.

2021. szept. 18. 18:41
 13/33 anonim ***** válasza:
17%

Látom a lepontozók életükben nem jártak színvonalas körökben, elegáns helyen, még mosogatóként sem, mert akkor ragadt volna rájuk valami!

(13-as voltam)

2021. szept. 18. 18:48
 14/33 anonim ***** válasza:
94%

13-mas, szerintem meg ezt eléggé félreérted, de ezt a kérdező tudná megmondani.

Szerintem nem véletlenül született meg a kérdés...

Mindkét verzióban van 2 leves, 3 főétel.

Tehát ezeken belül lehet majd válogatni a vendégeknek, nem pedig a 2 verzión belül. Úgy értem, hogy nem 25 1es, és 35 2es, hanem lefixálják, hogy 1es vagy 2es verzió, és majd ezután jön az, hogy akkor azon belül melyik leves, melyik főétel. Tehát a válogatási lehetőségekre van 2 alternatíva, de a 2 alternatívát nem keverik.

2021. szept. 18. 18:50
 15/33 anonim ***** válasza:
82%

14-es, én pl. elég sokat dolgoztam színvonalas éttermekben, és ott is úgy működött, ahogy a 15-ös válaszomban leírtam. Tehát többféle ajánlat volt, jellemzően eltérő árkategóriában, először ez került lefixálásra.

De az ajánlatok többféle alternatívát kínáltak, tehát mindegyikük külön külön önálló ajánlat volt, minden igényt kielégítő ételsorokkal, amit a jelen helyzetben felsorolt 2 leves, 3 főétel tölt be. Miután a megrendelő döntött valamelyik verzió, árkategória mellett, azután jött az amiről beszélsz, hogy akkor a 2 leves 3 főételből hogy áll össze a 60 fő, ki mit rendel. Ha további kérdésed lenne, szívesen mesélek még, hogy működik egy színvonalas, elegáns hely. :)

2021. szept. 18. 18:57
 16/33 anonim ***** válasza:
16%

Maradjunk abban, hogy a kérdésből az derül ki amit én írtam, de mindegy!

Ettől függetlenül a te variációdra is igaz amit írtam,...ha már rázzák a rongyot!

2021. szept. 18. 19:00
 17/33 anonim ***** válasza:
83%

Egyik se. Desszertek kilőve, amugy meg egy egy valamit tudnek enni...

Etelallergia

2021. szept. 18. 19:29
 18/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Nekünk megfelelnek ezek a menüsorok, mert eltérő ízvilágokból állnak össze, tehát mindenki megtalálja magának a megfelelőt, mindenki azt eszik, amit szeretne. Úgy válogattunk, hogy gondoltunk a vendégek ízlésére, és volt is lehetőségünk kóstolni, mennyei volt minden étel, túlzás nélkül :)

Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek!

2021. szept. 18. 19:31
 19/33 anonim ***** válasza:
23%

Azért mondjuk a szezámbundás pulykamell meg a grillzöldség ehető akkor is, ha nem rajong az ember a különc ételekért, szerintem az nem olyan gáz.

Az osztrák ízlést nem ismerem, de én annyit változtatnék - ha van rá lehetőség -, hogy a köretek közé valamilyen burgonya alapút is tennék (azt is lehet különlegessé tenni), mint ahogy a malac-báránynál is ott van a burgonyarétes, az olyan aduász, amivel nagyon nem lehet mellélőni akkor sem, ha nem akar valaki zöldséget.

Illetve a levesek közé tennék húslevest, erőlevest, zöldséglevest vagy ilyesmit.

Puccos hotelben voltunk nemrég büféasztalos ellátással, ott is úgy voltak a levesek, hogy egy hideg, két meleg volt a választék; a melegekből az egyik különleges mint amiket itt is olvasni, a másik húsleves jellegű egyszerűbb valami, így mindenki megtalálta a maga ízlését.

2021. szept. 18. 20:35
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Ne nosulj meg! Ugy is elvalsz? :)
2021. szept. 18. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!