Mekkora vendégseregnek tudsz egyedül egy 3 fogásos ebédet megcsinálni?
Semmilyen munka folyamathoz nincs segitséged... Irjatok kort és nemet is.
Köszi.
Anyósom szuerint béna vagyok mert nem vállatam 10 felnötett és 3 gyereket ...
36 / N
Ez nem vendégsereg-függő. Anyósod meg fogja be és álljon be segíteni,vagy csinálja meg ő.
Legutóbb 5 emberre főztem, ott álltam reggeltől délután kettőig,mert sütöttem is mellé. Kezdő háziasszony vagyok,úgyhogy ahhoz,hogy egyedül 5 emberre főzzek, kellett 5-6 óra sajnos.
25/L
Én eddig max 10 főre főztem(kb. 5 óra alatt volt meg), nálam mondjuk a főzés az a pihenés, szeretek főzni kikapcsol, meg mivel már 5 éve főzők mindennap, igy én olyan kajat szoktam vendégségre főzni ami már megy rutinból. Amúgy ne foglalkozz az anyósoddal mindenki azt vállal be amit szeretne, persze, hogy ő már nagyon rutinos az ő korában.
23/L
A konyha felszereltségétől függ.
Mondjuk 300 fő.
Ha a tálaláshoz nincs segítség, akkor kb 100-120 fő.
(nyilván előző nap előkészülgetek)
35 F
Szerintem 6-8 fö fölött már nincs igazán különbség, nekem a 15 körül kezdödnek a gondok, mert nincsenek elég nagy edényeim.
De ettöl föggetlenül nagyon sok mindent simán elö lehet késziteni, nem kell mindent az utolsó percben csinálni. Pl a desszertet/süteményt már elözö nap jobb elkésziteni, a legtöbb eleve úgy finomabb, ha összeérik. Ugyanez érvényes a levesek többségére is, csak a legutolsó pár müveletet kell tálalás elöttre idöziteni.
Ha nem fissensültet készitesz, akkor ott is elöre lehet dolgozni, sok köritést is el lehet úgy késziteni, hogy ne egyszerre legyen minden a tüzhelyen.
Már elég sokszor föztem 14+ före (mi a férjemmel, a szüleim, az ö szülei, a négy gyerekünk a házastársakkal és az unokák (most 3-an vannak), és amikor itt vannak, mindent én csinálok egyedül, és közben a vendégekkel is tudok beszélgetni még délelött is. Szégyellném magam, ha a vendégeket be kellene fogni segiteni - ennyit megfelelö szervezéssel minden gond nélkül össze lehet lazán hozni.
Én 6 felnőttre és 3 gyerekre főztem, ami a legtöbb volt.
Már 3 nappal előtte pontos tervet készítettem a menüről. Aztán listát készítettem az összes hozzávalóról. Aztán másik listát a bevásárolandó dolgokról. Akkor elkezdtem a bevásárlást. Már előző nap megcsináltam, amit lehetett: pl kisütöttem a palacsintákat, megcsináltam a pörköltöt, ledaráltam a húsos palacsintához. Előző nap csináltam meg
a tiramisut. Közben háromszor mosogattam. Másnap reggel 6-kor keltem, akkor jött a leves, a panírozás, köret, levesbetét...
Szóval 3 napig készülök egy nagyszabású vendégségre.
Gyakorlott vagyok, a férjem a törölgetésben szokott segíteni.
Ha lebbencslevessel, meg túrós csuszával látja az ember a vendégeket, az persze hamarabb megmegy, de egy 3 fogásos, emlékezetben megmaradó ebéd bizony kiveszi az erőt a háziasszonyból.
Nekem eddig a legnagyob vendégség (amit kaja ügyileg egyedül vittem) ebéd és vacsora (dúsítva különféle allergásokkal) 32 fő volt + 4 gyerek.
Összehoztam, de nagyon kimerített és sok előtervezést igényelt. Ütemtervem is volt.
Rendszeresen van nálunk vendégség 17-20 fő.
Ebbe is bele kell jönni :) Gyakorlás kérdése.
28/N
A legtöbb 15 fő volt.
Előző nap feltettem főni a marhapörköltet, de csak olylan jó félfövésig. A végső lökést másnap délelőtt kapta meg. Amíg a pörkölt dolgozott előző nap, megsütöttem a a tésztákat (sósat + piskótát). Még előtte való nap besóztam, bepaníroztam a rántani való husikat.
Másnap csak a pörköltfőzést befejezni, paprikát rátenni és kész. Levest megfőzni, és a köreteket elkészíteni. A legvégén a rántott husikat nagylábasban kisütöttem.
Férjem nem segített, anyósom betöltötte a piskótát akkor délelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!