Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mekkora vendégseregnek tudsz...

Mekkora vendégseregnek tudsz egyedül egy 3 fogásos ebédet megcsinálni?

Figyelt kérdés

Semmilyen munka folyamathoz nincs segitséged... Irjatok kort és nemet is.

Köszi.


Anyósom szuerint béna vagyok mert nem vállatam 10 felnötett és 3 gyereket ...

36 / N


2012. aug. 16. 12:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%

Ez nem vendégsereg-függő. Anyósod meg fogja be és álljon be segíteni,vagy csinálja meg ő.

Legutóbb 5 emberre főztem, ott álltam reggeltől délután kettőig,mert sütöttem is mellé. Kezdő háziasszony vagyok,úgyhogy ahhoz,hogy egyedül 5 emberre főzzek, kellett 5-6 óra sajnos.

25/L

2012. aug. 16. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Mamám ha az összes családtagot meghívja ebédre meg még plusz emberek akkor kb 50-60 embernek szokott főzni egyedül
2012. aug. 16. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez függ attól is, milyen jellegű ételeket főzöl. Egy sült vagy pl egy tokány könnyen elkészíthető ennyi emberre, ugyanezt vonatkozik pl. a gulyásra is. Ha rántott húsban gondolkozunk, akkor az már húzósabb, mert pepecsesebb az előkésztés is éa nem nagyon tudsz közben mást csinálni. Én utoljára akkor főztem ilyen sok emberre, mikor a lányaim keresztelője volt, épp ezért említem a tokányt, mert gyorsan elkészült és nagy kondérral lehetett csinálni. Akkor tortát vettünk, de pl. egy tiramisut előző nap össze lehet állítani, elé egy meggyleves, az is magától elkészül. Így lehet sok személyre gyorsabban. Ez egyébként nem bénaság kérdése, attól függ eleve mennyi időd van a főzésre és mi a kiválasztott menüsor. 38/N
2012. aug. 16. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Én eddig max 10 főre főztem(kb. 5 óra alatt volt meg), nálam mondjuk a főzés az a pihenés, szeretek főzni kikapcsol, meg mivel már 5 éve főzők mindennap, igy én olyan kajat szoktam vendégségre főzni ami már megy rutinból. Amúgy ne foglalkozz az anyósoddal mindenki azt vállal be amit szeretne, persze, hogy ő már nagyon rutinos az ő korában.


23/L

2012. aug. 16. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

A konyha felszereltségétől függ.

Mondjuk 300 fő.

Ha a tálaláshoz nincs segítség, akkor kb 100-120 fő.

(nyilván előző nap előkészülgetek)

35 F

2012. aug. 16. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem 6-8 fö fölött már nincs igazán különbség, nekem a 15 körül kezdödnek a gondok, mert nincsenek elég nagy edényeim.

De ettöl föggetlenül nagyon sok mindent simán elö lehet késziteni, nem kell mindent az utolsó percben csinálni. Pl a desszertet/süteményt már elözö nap jobb elkésziteni, a legtöbb eleve úgy finomabb, ha összeérik. Ugyanez érvényes a levesek többségére is, csak a legutolsó pár müveletet kell tálalás elöttre idöziteni.

Ha nem fissensültet készitesz, akkor ott is elöre lehet dolgozni, sok köritést is el lehet úgy késziteni, hogy ne egyszerre legyen minden a tüzhelyen.


Már elég sokszor föztem 14+ före (mi a férjemmel, a szüleim, az ö szülei, a négy gyerekünk a házastársakkal és az unokák (most 3-an vannak), és amikor itt vannak, mindent én csinálok egyedül, és közben a vendégekkel is tudok beszélgetni még délelött is. Szégyellném magam, ha a vendégeket be kellene fogni segiteni - ennyit megfelelö szervezéssel minden gond nélkül össze lehet lazán hozni.

2012. aug. 16. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Én 6 felnőttre és 3 gyerekre főztem, ami a legtöbb volt.

Már 3 nappal előtte pontos tervet készítettem a menüről. Aztán listát készítettem az összes hozzávalóról. Aztán másik listát a bevásárolandó dolgokról. Akkor elkezdtem a bevásárlást. Már előző nap megcsináltam, amit lehetett: pl kisütöttem a palacsintákat, megcsináltam a pörköltöt, ledaráltam a húsos palacsintához. Előző nap csináltam meg

a tiramisut. Közben háromszor mosogattam. Másnap reggel 6-kor keltem, akkor jött a leves, a panírozás, köret, levesbetét...

Szóval 3 napig készülök egy nagyszabású vendégségre.

Gyakorlott vagyok, a férjem a törölgetésben szokott segíteni.

Ha lebbencslevessel, meg túrós csuszával látja az ember a vendégeket, az persze hamarabb megmegy, de egy 3 fogásos, emlékezetben megmaradó ebéd bizony kiveszi az erőt a háziasszonyból.

2012. aug. 16. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
51%
Nullának mert utálok főzni és 1-2 vendéget sem szeretek, nemhogy egy egész vendégsereget. Magamnak is csak egyszerű kajákat csinálok. 21n
2012. aug. 16. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eddig a legnagyob vendégség (amit kaja ügyileg egyedül vittem) ebéd és vacsora (dúsítva különféle allergásokkal) 32 fő volt + 4 gyerek.

Összehoztam, de nagyon kimerített és sok előtervezést igényelt. Ütemtervem is volt.

Rendszeresen van nálunk vendégség 17-20 fő.

Ebbe is bele kell jönni :) Gyakorlás kérdése.


28/N

2012. aug. 16. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb 15 fő volt.

Előző nap feltettem főni a marhapörköltet, de csak olylan jó félfövésig. A végső lökést másnap délelőtt kapta meg. Amíg a pörkölt dolgozott előző nap, megsütöttem a a tésztákat (sósat + piskótát). Még előtte való nap besóztam, bepaníroztam a rántani való husikat.

Másnap csak a pörköltfőzést befejezni, paprikát rátenni és kész. Levest megfőzni, és a köreteket elkészíteni. A legvégén a rántott husikat nagylábasban kisütöttem.

Férjem nem segített, anyósom betöltötte a piskótát akkor délelőtt.

2012. aug. 16. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!