Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki megírná az igazi,...

Valaki megírná az igazi, krumplis ízű krumplispogácsa receptjét?

Figyelt kérdés

Olyat keresek amelyhez csak krumpli, liszt, zsír és só kell.

A recept nem tartalmazhat élesztőt, tojást, tejet, tejfölt stb.

2021. szept. 17. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
40%

Ez nem pogácsa, legfeljebb valami pampuska vagy hasonló.

Az öszetört krumplihoz tegyél kevés sót, annyi lisztet, hogy gyúrható legyen - ez kb a szilvásgombóc tésztája - és süsd meg.

2021. szept. 17. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk ezt krumplis poginak hívják olajban sütjük.

Főt krumpli,só,liszt. Van mikor teszek bele 1 tojást is.

Úgy ahogy az előző válaszoló írja kb olyan az állagga mint a gombócé.

2021. szept. 17. 16:05
 3/5 anonim ***** válasza:
90%
Felénk krumplilángosnak nevezik, és ahogy az elözö írta, a hozzávalókból tésztát készítesz és kisütöd olajban.
2021. szept. 17. 16:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Több mint, 10 éve valaki, akit nem érhetek már el, megkínált klasszikus, lapos formájú , nem olajban sütött krumplis pogácsával, amelynek fogyasztása során tökéletesen lehetett érezni, hogy krumpli van a tésztájában. Ilyennek a receptjét keresem. Már 5 receptet kipróbáltam, sajnos nem érzem azt az ízt.

2021. szept. 17. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:
86%
Nekem van egy receptem 1 kg , krumpli 50 dkg liszt, 20 dkg hideg zsír, só. Ezt össze gyúrom kb 1 cm vastgra nyújtom szaggatom és sütőpapiros tepsin arany barnára sütöm közben át szoktam forgatni hogy mind a 2 fele szép legyen
2021. szept. 17. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!