Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez a recepthez főzőtejszínt...

Ehhez a recepthez főzőtejszínt vagy habtejszínt kell használni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ez a teljes recept, neten találtam (csokitorta).

Lehet én vagyok a hülye, de nem értem. Habtejszín vagy főzőtejszín kell a krémhez? Annyira nem szoktam sütiket csinálni, csak néha sajttortát, így megköszönném ha valaki tudna segíteni. xd


"HOZZÁVALÓK

20dkg liszt

0.5csom sütőpor

1p.ek kakaópor

20dkg cukor

4egész tojás

0.5dl étolaj

0.5dl víz

2dl tejszín

10dkg étcsokoládé

15dkg vaj

15dkg porcukor


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajos-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Egy kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.

A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a krémből. Ezután jól lehűtjük."


2021. szept. 6. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Habtejszín kell hozzá.
2021. szept. 6. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Mindenféleképpen normál tejszín.

Főzőtejszín másként viselkedik illetve zsírtartalma is lehet alacsonyabb.

2021. szept. 6. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahol csak sima tejszín van írva, ott a habtejszínre gondolnak mindig.
2021. szept. 6. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Habtejszín. Ha süteményt csinálsz, akkor minden esetben habtejszín kell, a főzőtrjszín használhatatlan az édes receptekben.
2021. szept. 6. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
12%
Süteményhez habtejszínt (Hulalát) használunk!
2021. szept. 7. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, a Hullala nem tejszín hanem habalapanyag. Tehenet ne látott! Nem bírja a meleget, összeesik, nem alkalmas, csak hidegen történő használatra. Nem véletlen, hogy felverés előtt is le kell hűteni!
2021. szept. 7. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!