Ehhez a recepthez főzőtejszínt vagy habtejszínt kell használni?
Sziasztok. Ez a teljes recept, neten találtam (csokitorta).
Lehet én vagyok a hülye, de nem értem. Habtejszín vagy főzőtejszín kell a krémhez? Annyira nem szoktam sütiket csinálni, csak néha sajttortát, így megköszönném ha valaki tudna segíteni. xd
"HOZZÁVALÓK
20dkg liszt
0.5csom sütőpor
1p.ek kakaópor
20dkg cukor
4egész tojás
0.5dl étolaj
0.5dl víz
2dl tejszín
10dkg étcsokoládé
15dkg vaj
15dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos-olajos-vizes keverékhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Egy kapcsos tortaforma aljára kör alakú sütőpapírt helyezünk, és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük, amikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét, és hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A teljesen kihűlt csokis tejszínt habverővel felverjük, és a vajas krémmel összekeverjük.
A tortát 2 lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon a krémből. Ezután jól lehűtjük."
Mindenféleképpen normál tejszín.
Főzőtejszín másként viselkedik illetve zsírtartalma is lehet alacsonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!