A panna cottába főzőtejszín, vagy habtejszín kell?
Habtejszín.Legtöbb főzőtejszín csak 10-20%zsírtartalmú míg a rendes tejszín 30%.
Ráadásul íz minőségében se lesz olyan a főzőtejszínnel.
Egyébbkent a Sparban az sbudget tejszín 0.5liter 289ft.Olcsóbb mint főzőtejszín.
A főzőtejszínt jobb ha elfelejted.... Más kajákhoz is. guargumival meg mittoménmivel sűrített gyenge tejszínpótlék.
Alapvetően 30%-os tejszín (habtejszín) kell a pannacottahoz!
"A főzőtejszín tele van adalékanyagokkal
"A főzőtejszínnek nincs külön definíciója a MÉ-ben, a „főző” jelzővel csupán a termék felhasználási módjára lehet utalni" - idéztük már fentebb is a VM válaszát arra a kérdésünkre, hogy mi az ördög az a főzőtejszín.
Tapasztalataink azt mutatják - mivel ebben a kategóriában 10-20%-os zsírtartalomig vannak termékek -, hogy ez a tisztázatlan fogalom a tejszínbe már nem (az min. 18% zsírtartalommal rendelkezik), hanem a félzsíros tejszínbe (min. 10% zsírtartalom, ez alatt nem lehet tejszínnek hívni a terméket) fér csak bele. A nagyobbik baj az, hogy ezek a tejszínminimumok tele vannak adalékanyagokkal. Többel, mint a habtejszínek.
A képen látható, szemlézett dobozok a tejszín és a karragén mellett még szentjánoskenyér-lisztet, guargumit, cukrot, tejfehérje-származékot, módosított kukoricakeményítőt és nátrium-karbonátot tartalmaznak. Melyik mit, de leginkább többet egyszerre. "
Brrrrrrrrrr....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!