Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A panna cottába főzőtejszín,...

A panna cottába főzőtejszín, vagy habtejszín kell?

Figyelt kérdés

2021. márc. 5. 10:07
1 2
 1/12 Rothadó Narancs ***** válasza:
87%
Amit az adott recept előír.
2021. márc. 5. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Csak annyit ír, hogy tejszín, de azért köszönöm. :)
2021. márc. 5. 10:56
 3/12 anonim ***** válasza:
88%

Habtejszín.Legtöbb főzőtejszín csak 10-20%zsírtartalmú míg a rendes tejszín 30%.

Ráadásul íz minőségében se lesz olyan a főzőtejszínnel.

Egyébbkent a Sparban az sbudget tejszín 0.5liter 289ft.Olcsóbb mint főzőtejszín.

2021. márc. 5. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:))
2021. márc. 5. 11:27
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem főzőtejszín. A habtejszínt mi süteményre szoktuk tenni.
2021. márc. 5. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Habtejszín, mert minél zsírosabb tejszín kell bele
2021. márc. 5. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

A főzőtejszínt jobb ha elfelejted.... Más kajákhoz is. guargumival meg mittoménmivel sűrített gyenge tejszínpótlék.


Alapvetően 30%-os tejszín (habtejszín) kell a pannacottahoz!

2021. márc. 5. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, a válaszokat! :)
2021. márc. 5. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A tejszín mindig habtejszint jelent.
2021. márc. 5. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

"A főzőtejszín tele van adalékanyagokkal


"A főzőtejszínnek nincs külön definíciója a MÉ-ben, a „főző” jelzővel csupán a termék felhasználási módjára lehet utalni" - idéztük már fentebb is a VM válaszát arra a kérdésünkre, hogy mi az ördög az a főzőtejszín.


Tapasztalataink azt mutatják - mivel ebben a kategóriában 10-20%-os zsírtartalomig vannak termékek -, hogy ez a tisztázatlan fogalom a tejszínbe már nem (az min. 18% zsírtartalommal rendelkezik), hanem a félzsíros tejszínbe (min. 10% zsírtartalom, ez alatt nem lehet tejszínnek hívni a terméket) fér csak bele. A nagyobbik baj az, hogy ezek a tejszínminimumok tele vannak adalékanyagokkal. Többel, mint a habtejszínek.


A képen látható, szemlézett dobozok a tejszín és a karragén mellett még szentjánoskenyér-lisztet, guargumit, cukrot, tejfehérje-származékot, módosított kukoricakeményítőt és nátrium-karbonátot tartalmaznak. Melyik mit, de leginkább többet egyszerre. "



Brrrrrrrrrr....


[link]

2021. márc. 5. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!