Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habtejszín helyett használhato...

Habtejszín helyett használhatok főzőtejszínt süti krémbe?

Figyelt kérdés

Diétázok és szeretnék összeállítani egy alacsonyabb kalóriatartalmú édességet. Régebben csináltam tejből (2,8%-os), habtejszínből (30%-os)és főzés nélküli pudingporból krémet, jó sűrű, krémes lett és nagyon finom.

Na ezt szeretném úgy elkészíteni, hogy 0,1%-os tejjel, és főzőtejszínnel. Milyen eredményt várhatok? Lehet, hogy hülyeség, de mi lenne, ha egy diétásabb tejszínhabbal és ugye a tejjel keverném össze géppel?

Vagy hogy érhetem el azt a jó sűrű, krémes hatást, ami nem tartalmaz olyan sok kalóriát?

2020. máj. 7. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
30% alatt a tejszín nem verődik fel.
2020. máj. 7. 13:50
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Sütibe SOHA nem teszünk főzőtejszint. Ételbe lehet főzőtejszin helyett habtejszint tenni, de fordítva soha.
2020. máj. 7. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

Egyetértek az előttem szólóval!

Plusz: egyáltalán nem érdemes főzőtejszínt használni! Inkább kevesebb normál tejszínt, és esetleg felhigítod vízzel.

A főzőtejszín semmivel nem olcsóbb a minőségi tejszínnél, és van benne egy csomó fölösleges adalékanyag, sűrítő, stb. stb.

2020. máj. 7. 14:37
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem.
2020. máj. 7. 20:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, nem felverve kerül bele a tejszín, hanem a krémesség, sűrítés a lényeg.

De ha hab, nagyon ajánlom az aquafaba-t, ami a csicseriborsó főzőleve. Ugyanúgy felverhető, mint a tojásfehérje, de kalóriában jóval szegényebb.

Viszont a krémesség a tojássárgájával is elérhető, a sűrítésre keményítő, útifűmaghéj, chiamag használható.

2020. máj. 7. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
34%
Ki beszél itt süteményről? Ki beszél itt felverésről? Használhatsz, de nyilván nem lesz ugyanolyan sűrű.
2020. máj. 7. 22:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyomhatod bele.

Ha sűríteni akarsz akkor keményítőt használj, nyugi nem kell sok, szépen be fog dagadni. amint felszívja a vizet.

2020. máj. 8. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!