Habtejszín helyett használhatok főzőtejszínt süti krémbe?
Diétázok és szeretnék összeállítani egy alacsonyabb kalóriatartalmú édességet. Régebben csináltam tejből (2,8%-os), habtejszínből (30%-os)és főzés nélküli pudingporból krémet, jó sűrű, krémes lett és nagyon finom.
Na ezt szeretném úgy elkészíteni, hogy 0,1%-os tejjel, és főzőtejszínnel. Milyen eredményt várhatok? Lehet, hogy hülyeség, de mi lenne, ha egy diétásabb tejszínhabbal és ugye a tejjel keverném össze géppel?
Vagy hogy érhetem el azt a jó sűrű, krémes hatást, ami nem tartalmaz olyan sok kalóriát?
Egyetértek az előttem szólóval!
Plusz: egyáltalán nem érdemes főzőtejszínt használni! Inkább kevesebb normál tejszínt, és esetleg felhigítod vízzel.
A főzőtejszín semmivel nem olcsóbb a minőségi tejszínnél, és van benne egy csomó fölösleges adalékanyag, sűrítő, stb. stb.
Ha jól értem, nem felverve kerül bele a tejszín, hanem a krémesség, sűrítés a lényeg.
De ha hab, nagyon ajánlom az aquafaba-t, ami a csicseriborsó főzőleve. Ugyanúgy felverhető, mint a tojásfehérje, de kalóriában jóval szegényebb.
Viszont a krémesség a tojássárgájával is elérhető, a sűrítésre keményítő, útifűmaghéj, chiamag használható.
Nyomhatod bele.
Ha sűríteni akarsz akkor keményítőt használj, nyugi nem kell sok, szépen be fog dagadni. amint felszívja a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!