Habtejszín helyett használhatok főzőtejszínt?
Figyelt kérdés
Hideg (főzés nélküli) gyümölcslevesbe kellene, de habtejszín helyett főzőtejszínt vettem. Bele tehetem? Nem lesz baja? Vagy inkább ne?2009. márc. 25. 21:55
1/5 anonim válasza:
Én főzőtejszínnel szoktam csinálni, és semmi baja.
2/5 anonim válasza:
nem olyan jó az íze, de használható. én is jártam már így
3/5 anonim válasza:
A kihűlt tej tetejéről lefölözött zsírréteg a tejszín, így magas, 20-25 %-os a zsírtartalma. A tejszín két megjelenési formája, a főzőtejszín és a habtejszín, közötti különbség az előállításukból adódik: a főzőtejszín jól bírja a hevítést, míg a habtejszín fehérjéi 60 ºC-on kicsapódnak. A főzőtejszínt mártások, szószok készítéséhez, krémlevesek, főzelékek dúsítására használjuk, a habtejszínt pedig édességek és a tejszínhab készítéséhez.
4/5 anonim válasza:
Sőt! Ebbe ez kell. Hiszen nem akarod habbá verni.
Egyszer próbáld meg gyümölcsjoghurttal is!
5/5 anonim válasza:
A habtejszín zsírtartalma legalább 30% a főzőtejszínek sokszor 10-20%-os zsírtartalmúak. Gyömölcs-levesbe az is jó, csak nem lesz annyira krémes.
Mellesleg a bolti tejszín nem úgy készül, hogy a tej tetejéről lefölözik a zsírosabb részt, hanem szeparátorban, ami hasonló elven működik mint a centrifuga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!