Hogy rontsam el a bácskai rizseshúst?
Figyelt kérdés
Van egy 1,5 éves kisfiam aki csak úgy eszi meg a rizst, ha csomókba össze van állva, és azokat a kis maréknyi csomókat egybe kézzel bekapkodja, lényegében rizsgolyót eszik.
Szeretnék csinálni bácskai rizseshúst viszont az egy szaftosabb étel. Hogy csinálhatnám meg, hogy kis csomókba álljon neki, de legyen benne minden más finomság is?
Esetleg kis kerámia edényben megsütve az ő része külön?
2021. szept. 2. 12:59
1/7 anonim válasza:
Ne szoktasd rá a hülyeségre. Később is ugráltatni fog és lenéz, ha hagyod!
2/7 anonim válasza:
Mi is az elrontott rizst szerettük gyerekként, anyukám aztán túl sok vizet öntött rá szándékosan és túlfőzte, így lett ragacsos hatású.
4/7 anonim válasza:
ne mosd meg, és kicsit több vizet tegyél hozzá mint kéne
5/7 anonim válasza:
Mi épp a pergős rizst nem szeretjük. Hosszú szeműből nehéz ragacsosat főzni, inkább a rövid szeműt ajánlom. 2,25-szeres vízzel főzzük. Minél többször kevered meg, annál több keményítő fő ki a rizsből; attól lesz ragacsos.
6/7 anonim válasza:
Több folyadékkal, többször megkevergetve, a végén meg hagyd letakarva állni.
7/7 A kérdező kommentje:
Oksa, köszi a válaszokat!
Holnap akkor ez lesz a menü🙂
A férjem személy szerint pergősen szereti a gyerek ragacsosan, nekem meg olyan mindegy 😃
2021. szept. 2. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!