Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a magyaros burgonya...

Hogy kell a magyaros burgonya levest és a bácskai rizseshúst készíteni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 24. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
A google milyen recepteket dobott fel?
2017. dec. 24. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Google
2017. dec. 24. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A magyaros burgonyaleves (Alföldön, a környékünkön ahogy készítik)

A hagymát kiskockára vágni, krumplit kockára, leveszöldségelek karikára vágni, kevés olajon/zsíron megpirítani, sózni, paprikával megszórni, felönteni vízzel és puhára fözni. Tésztát fözni bele - nálunk ezzel kész, de sok helyen kevés rántást tesznek bele és még egyszer összeforralják.


A pároméknál a krumplit kevés vízben megfözik (sóval ízesítve), utána tesznek bele tésztát és a végén hagymás-paprikás rántással sürítík.


Mindkét variáció esetél lehet bele kolbászkarikákat fözni, vagy húsos szalonnát tenni, ez utóbbit elöször kevés zsiradékon meg kell pirítani és úgy tenni a levesbe.



A bácskai rizseshúshoz elöszöt disznóhúsból bövebb levü pörköltet készítenek, ebbe vagy kész lecsót, vagy kis darabokra vágott paradicsomot-paprikát tesznek, és amikor a hús majdnem jó, beleteszik a rizst. Egy adag rizshez kb kétszeres mennyiségü folyadék (pörköltlé) kell, hogy megpuhuljon, ezért valószínüleg még kell bele valamennyi vizet is tenni - és amikor a rizzsel felforr, megkóstolni, mert különben sótlan lehet. Négy személyre kb fél kg hús és 2,5 dl rizs elég nálunk.

2017. dec. 25. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2017. dec. 25. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Szivesen, és ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz újra.
2017. dec. 26. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!