Főzni való krumplit (B kategóriás) sütőbe rakni és sült krumplit csinálni belőle?
Érdemes, vagy hanyagoljam ezt a gondolat menetet.
Egyébként, csak az van rá írva hogy főzni való, az hogy B kategóriás vagy sem, azt nem tudom.
Piros Krumpli a neve, a címkéjén pedig "Főzni való krumpli"-ként van feltüntetve.
A krumplit 3 kategóriába lehet sorolni elkészítés szempontjából A, B és C kategória.
Az A-ba azok tartoznak amelyek szilárd állományúak. Fővés közben nem megy szét, jól darabolható. Ezt főleg salátákhoz, majonézes krumplinak, rakott krumplinak jó. Illetve faragni is jó ha van hozzá kézügyesség. :D
B kategóriába azok tartoznak amelyek már puhábbak, omlósabbak de nem megy szét főzés közben. Lehet sütni is de nem sül át olyan jól mint a C kategóriás vagy legalábbis tovább kell kicsit sütni ami felveti annak a veszélyét hogy megég a külseje mire a belseje is megsülne. Ez is jó rakott krumpliba, főzelékbe, pürébe, tócsniba/lapcsánkába, levesbe.
C kategória a legomlósabb szerkezetű krumpli, tésztához, püréhez jó, illetve ezt a kategóriát a legjobb sütni mert rendesen átsül és hamar.
Ezektől függetlenül sütheted szerintem a B-t is, esetleg kisebbekre darabold, hogy átsüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!