Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyire egészséges és diétás...

Mennyire egészséges és diétás a sült krumpli?

Figyelt kérdés

Mindig azt hallottam, hogy a sültkrumpli az olajban sütés miatt olyan hízlallóak és egészségtelenek.

De mi van akkor ha nem olajban sütjük ki?

[link]

Egy ilyen levegővel sütő sütőt vett az egyik ismerősöm. ( ugyan ezt vettük, de csak 15 ezer volt nem 30.... furcsa)

Magyarul a ebbe a sütőbe nem kell olajat rakni és úgy megcsinálja ropogósra a krumplit.

2017. szept. 2. 23:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
A krumpli önmagában is viszonylag sok kalóriát tartalmaz, ha a zöldbabbal, a sárgarépával vagy a káposztával hasonlítjuk össze. Viszont finom.
2017. szept. 3. 00:04
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Magas a szénhidráttartalma (keményítő). Ha ezt figyelembe veszed, akkor mehet.
2017. szept. 3. 00:11
 3/12 anonim ***** válasza:
26%

Diéta kérdése, mennyire diétás. Én minél zsírosabban eszem, úgy szénhidrátszegényebb, így a szénhidrátszegény diétámhoz jobban megy és jobban is tetszik.

Sok diétába eleve a krumpli nem fér bele (az enyémbe se sok, de keveset nem tudok enni, így nekem ez alkalmi kilengés, ami nekem teljesen jó), sokak szerint pedig egészségtelen a krumpli. Szerintem nem különösebben, bár nem a legideálisabb étel.

Akármennyire ropogós lesz a krumpli, aki zsírosan szereti, annak iszonyúan hiányozni fog a zsír. De biztos van, akinek rendben lesz, zsírszegény étrendnél pedig ez lehet a jó megközelítés (vagy nagyon kevés zsíros sült krumpli).

A kalóriatöbblet hizlal, a sült krumpli önmagában nem. Bár lehet, hogy viszonylag rosszul laktat a kalóriatartalmához képest, ez emberfüggő. Főleg kevés zsírral, a zsír tipikusan jobban laktat a szénhidrátnál.

2017. szept. 3. 00:16
 4/12 anonim ***** válasza:
39%
Sok benne a kemenyito es a szenhidrat, nem ajanlom.
2017. szept. 3. 00:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Fogyózom, dietetikus csinált nekem diétás menüt 10 napra, volt benne 2x főtt krumpli és 1x steakburgonya, fogytam, mértékkel kell enni
2017. szept. 3. 07:19
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
Lehet hogy nem egészséges, de szeretem.
2017. szept. 3. 08:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi is légkeveréses száraz sütőben sütjük a krumplit. Kimondottan erre van kitalálva. Szintén 15 e volt az aldiban.

A végeredmény pont olyan, mintha a mekiben, vagy bárhol vetted volna, csak nem olajban sült.

De bármit, panírozott húsokat is ebben sütünk.

2017. szept. 3. 09:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem mirelit, hanem friss krumpliból van és légkeverős gépben vagy sütőben sül, akkor pont olyan egészséges, mint a normál krumpli.

A mélyfagyasztott, adalékanyagokkal teli formába nyomott krumplipépen viszont nem sokat dob az elkészítés módja.

2017. szept. 3. 12:07
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

+ aki a szénhidrátot és a keményítőt mint negatívum hozza fel, annak mi baja?

A szénhidrát a testünk fő energiaforrása (mármint, lehetőleg az összetettek,nem az egyszerű cukrok). A krumpliban 17g szénhidrát van, és ebből csak 0,8g cukor tehát KIVÁLÓ étel ilyen szempontból. Sok energiával lát el, és laktat is. Rostokban is gazdag, tehát az emésztést is segíti. Emellett magas a kálciumtartalma,magnzium és C-vitamin tartalma.

2017. szept. 3. 12:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Maga a krumpli egy nagyon egészséges étel. Ha olajat teszel hozzá akkor pl. Egy kis lenolaj vagy repceolaj nagyon jó okega 3:6 szempontjából.
2017. szept. 3. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!