Finom puha mézes recept?
Almás-mézes lepény recept
30 dkg liszt
3 dl tej vagy tejszín
8 dkg vaj
6 alma
1 csomag vaníliás cukor
tetszés szerint édesítőszer vagy cukor
2 db tojás
5 dkg méz
10 dkg mandula vagy dió
1 mokkáskanál fahéj
A lisztet összegyúrjuk a vajjal és a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a tejjel és az édesítőszerrel/cukorral. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meghámozott almákat félbevágjuk, a magházat kivesszük, késsel az alma domború felületét egymással párhuzamosan kissé bevagdossuk, aljával lefelé a masszára rakjuk. A langyosra melegített mézzel és a habbá vert tojásfehérjével leöntjük, majd meghintjük a fahéjjal, és rászórjuk az aprított mandulát vagy diót. Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Baklava (török mézes rétes) recept
25 dkg darált dió,12,5 dkg vaj,2,5 dl.méz,2 cs.réteslap,2 dkg vaj a tetejére,csipet mézes sütemény fűszerkeverék.
A darált diót,a mézet és a vajat addig kevergetjük,amíg habos,krémszerű nem lesz.Egy közepes nagyságú tepsi alját kibéleljük három réteslappal,majd a diós-mézes masszából egy keveset rákenünk.Erre egy réteslapot teszünk,amit újból bekenünk a diós-mézes krémmel.Addig folytatjuk a rétegezést,amíg el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére réteslap kerüljön,amit olvasztott vajjal meglocsolunk.Előmelegített,forró sütőben,közepes lágon sütjük.Még forrón kockákra vágjuk és melegen tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!