Mennyire sózzam a vizet tésztafőzéshez?
Nagyon béna vagyok a fűszerezéshez (és úgy a főzéshez is) és mindig félek, hogy elsózok valamit. Ezért mindig sótlan minden ételem :D
200g tésztához(átlagban ezeket szoktam: penne/orsó/szarvacska/makaróni) mennyi sót tegyek a vízbe? Fél evőkanálnyit? - ennyit még nem mertem, de valahol azt olvastam, hogy 4 literhez egy púpos evőkanál só kell - én átlagban 2-3 literben főzöm a ~200g tésztát.
Olajból csak cseppenteni szoktam, de sose ragad össze szerencsére :D
Nem kell bele olaj. Sokan kényszeredetten locsolják vele mintha muszáj lenne, mondván "ne tapadjon össze", és valóban így is lesz.
Persze, mert nem tapad össze nélküle sem.
21-es, akkor te ne tegyél bele! Ennyi! Inkább hagyom, mert sajnos a szájkaratéban sajnos nem vagyok bajnok. Nem úgy, mint itt némelyek.
Mellesleg, minden zacskó oldalán rajta van, hogy "Ajánlott a főzővízbe egy evőkanálnyi olajat tenni, hogy a tészta összetapadását elkerüljük."
További kellemes szájkaratézást kívánok! :)
Tojasos hazi jellegu tesztahoz nem art egy kis 'zsiradek' a fozovizbe.
Durum teszta nem tartalmaz tojast es sosem lesz tapados, csak ha tulfozik.
Nem kell leobliteni a tesztat ha egybol kevered a raguhoz, de ha kesobb lesz felhasznalva azert kell leobliteni, hogy lehuljon kicsit - ha csak forron kiszeded es ugy hagyod, akkor tovabb fo a sajat gozeben.
23-as
Olaj csak nyugalmi allapotban uszok a vuz tetejen, a lobogo fozovizben emulziot kepez.
Igen, a csomagolason altalaban egesz jol lehet informalodni es rettenetesen tevedsz, a Gyermelyi teszta tokeletes 'olasz' minoseget gyart. Legjobb magyar teszta.
"Gyermelyi teszta tokeletes 'olasz' minoseget gyart."
EZ az, ami még véletlen sem igaz, ezt csak azok állítják, akiknek fogalmuk sincs a minöségi tésztáról, az olasz minöségröl meg végképp nem!
"Legjobb magyar teszta."
Ez lehet, de ettöl még nem jó, hanem a többi még rosszabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!