Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyire sózzam a vizet...

Mennyire sózzam a vizet tésztafőzéshez?

Figyelt kérdés

Nagyon béna vagyok a fűszerezéshez (és úgy a főzéshez is) és mindig félek, hogy elsózok valamit. Ezért mindig sótlan minden ételem :D

200g tésztához(átlagban ezeket szoktam: penne/orsó/szarvacska/makaróni) mennyi sót tegyek a vízbe? Fél evőkanálnyit? - ennyit még nem mertem, de valahol azt olvastam, hogy 4 literhez egy púpos evőkanál só kell - én átlagban 2-3 literben főzöm a ~200g tésztát.

Olajból csak cseppenteni szoktam, de sose ragad össze szerencsére :D



2021. aug. 17. 16:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell bele olaj. Sokan kényszeredetten locsolják vele mintha muszáj lenne, mondván "ne tapadjon össze", és valóban így is lesz.

Persze, mert nem tapad össze nélküle sem.

2021. aug. 18. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

21-es, akkor te ne tegyél bele! Ennyi! Inkább hagyom, mert sajnos a szájkaratéban sajnos nem vagyok bajnok. Nem úgy, mint itt némelyek.


Mellesleg, minden zacskó oldalán rajta van, hogy "Ajánlott a főzővízbe egy evőkanálnyi olajat tenni, hogy a tészta összetapadását elkerüljük."


További kellemes szájkaratézást kívánok! :)

2021. aug. 18. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 anonim ***** válasza:
Az olaj a víz tetején úszik semmi köze ahhoz hogy összetapad-e. Amúgy melyik tészta csomagolásán írják? Gyermei? Azt tésztának sem nevezném.
2021. aug. 18. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Tojasos hazi jellegu tesztahoz nem art egy kis 'zsiradek' a fozovizbe.


Durum teszta nem tartalmaz tojast es sosem lesz tapados, csak ha tulfozik.


Nem kell leobliteni a tesztat ha egybol kevered a raguhoz, de ha kesobb lesz felhasznalva azert kell leobliteni, hogy lehuljon kicsit - ha csak forron kiszeded es ugy hagyod, akkor tovabb fo a sajat gozeben.

2021. aug. 18. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

23-as


Olaj csak nyugalmi allapotban uszok a vuz tetejen, a lobogo fozovizben emulziot kepez.


Igen, a csomagolason altalaban egesz jol lehet informalodni es rettenetesen tevedsz, a Gyermelyi teszta tokeletes 'olasz' minoseget gyart. Legjobb magyar teszta.

2021. aug. 18. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 anonim ***** válasza:
50%
öcsém te nagyon rá vagy pörögve erre a tészta témára :D
2021. aug. 18. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/27 anonim ***** válasza:

"Gyermelyi teszta tokeletes 'olasz' minoseget gyart."

EZ az, ami még véletlen sem igaz, ezt csak azok állítják, akiknek fogalmuk sincs a minöségi tésztáról, az olasz minöségröl meg végképp nem!


"Legjobb magyar teszta."

Ez lehet, de ettöl még nem jó, hanem a többi még rosszabb!

2021. aug. 18. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!