Nagyon béna vagyok a fűszerezéshez (és úgy a főzéshez is) és mindig félek, hogy elsózok valamit. Ezért mindig sótlan minden ételem :D
200g tésztához(átlagban ezeket szoktam: penne/orsó/szarvacska/makaróni) mennyi sót tegyek a vízbe? Fél evőkanálnyit? - ennyit még nem mertem, de valahol azt olvastam, hogy 4 literhez egy púpos evőkanál só kell - én átlagban 2-3 literben főzöm a ~200g tésztát.
Olajból csak cseppenteni szoktam, de sose ragad össze szerencsére :D
Nem tudtam, hogy olaj nem kell hozzá - tényleg csak pár cseppet szoktam tenni, de akkor nem fogok mostmár :)
Nem szoktam leöblíteni miután kész, az pobléma?
2021. aug. 17. 18:13
12/27 Miss Endzsi válasza:
Ragadós lesz, ha nem öblíted le, az íze is rosszabb úgy.
2021. aug. 17. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
13/27 anonim válasza:
Ha olasz tésztaételt főzöl akkor mint a tengervíz olyan sósra kell de ott a szószt nem nagyon sózzák. Ha valami atomsós magyar kaja mellé főzöd akkor csak keveset hogy legyen egy kis íze.
2021. aug. 17. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
14/27 A kérdező kommentje:
10-es nem vettem észre. Őszintén nem szeretek főzni, ezért nem is tudok. Sütni (süteményt, édességet, desszerteket) szeretek, mert minden le van írva grammról grammra pontosan - nem kell kóstolni, nem kell aggódni az eredményen és élvezem csinálni is (csak persze bevált receptek kellenek, amik vannak szerencsére). A főzés valahogy kimaradt az életemből, párom szokott fűszerezni, mert egyszerűen nincs hozzá érzékem. Minden mást megcsinálok, de a fűszerezés nem az én asztalom.
2021. aug. 17. 19:31
15/27 anonim válasza:
Nem a kevés só miatt lett vízízű a tészta, hanem mert túl sokban főzted. Minden 100g-hoz 1 literben kell. 200-hoz elég lett volna 2, a 4 sok.
2021. aug. 17. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
16/27 anonim válasza:
Leöblíteni nem kell, nem lesz rossz íze, ellenkezöleg megmarad az íze!
MEg a megfött tésztát utólag megsózni sem lehet igazán, mert a só a felületén marad csak.
2021. aug. 17. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
17/27 Miss Endzsi válasza:
Hogy kerülitek el, hogy a durum tészta ne legyen ragadós öblítés nélkül?
2021. aug. 18. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
18/27 anonim válasza:
Elég sok vízzel! 100 g tészta - 1 liter víz - 1 tk só!
2021. aug. 18. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
19/27 anonim válasza:
Én érzésre szoktam beleszórni valamennyit az üvegből. Nem kanalazgatok, főleg nem három liter vízbe.
2021. aug. 18. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
20/27 anonim válasza:
6-os és 7-es, de kell olaj a főzővízbe, különben összetapad a tészta! Sőt, én öblítés után is egy jó evőkanál olajat löttyintek rá. Sosem ragadt össze utána, sem főzés közben sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!