Mit jelent az, hogy "lassú tűzön pároljuk" ?
Figyelt kérdés
Kezdő főzőcskéző vagyok.2021. aug. 15. 18:10
1/8 anonim válasza:
Kicsire állítod a gázt és sokáig főzöd, a tetejét ne rakd a fazékra, hagy párologjon.
2/8 anonim válasza:
Legkisebb lángon/legalacsonyabb teljesítményen kevés folyadékkal lassan (nem forrva/lobogva) főzöd.
3/8 anonim válasza:
Ez a "lassú" tűz mindig is idegesített. Kis tűzön!
4/8 anonim válasza:
1-es: a párolás nem azt jeleni, hogy az ételböl minél jobban párologjon el a folyadék, hanem hogy lassan, alacsonyabb höfokon puhuljon meg.
5/8 anonim válasza:
Van a lábasban víz, ami épp ellepi az alapanyagot. Raksz rá fedőt, felforralod és ha forr, takarékra veszed a gázt vagy a villanyt míg megpuhul az alapanyag.
6/8 anonim válasza:
4# úgy gondoltam én is. Letekeri a kérdező a gázt a legkisebb tűzre és úgy főzi. De hát le lettem pontozva, pedig ugyanazt írtam mint ti.
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2021. aug. 16. 07:49
8/8 anonim válasza:
Nálam a párolás úgy néz ki, hogy kevés vajra, (zöldségek) vagy minimális egyéb zsiradékra (húsok) ráteszem a besózott, fűszerezett párolni valót és a legkisebb lángon, lehetőleg alátéttel ÉS LEFEDVE(!) saját gőzében megpárolom.
Lehetőleg nem teszek rá vizet, ám ha a saját leve már elpárolgott, de még nem kész, akkor mindig csak annyit (nagyjából féldecit) amennyi a gőzt pótolja, amiben párolódik. Több víz esetén az már főzés, nem párolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!