Cukorbeteg étkezésnél, ha egy kekszet saját házitejszínből és lisztből csinálok, akkor az a keksz gyors vagy lassú felszívódású lesz? A liszt lassú, a tej, tejszín gyors, de összegyúrva vajon hogyan emeli a vércukrot?
Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 18:33
1/4 anonim válasza:
Összeöntöd a narancsszörpöt meg az eperszörpöt, akkor vajon kivi szörp lesz? Hát nem, epres-narancsszörp lesz. Na ugyanígy működik a sütivel is, gyors lesz és lassú is.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,bár nem kéne teljesen hülyének nézni!Azért tettem fel ezt a kérdést ,mert a dietetikusomtól azt a választ kaptam hogy :hát nem tudom!
2012. nov. 15. 19:11
3/4 anonim válasza:
Furcsa, az első válasz tökéletes, a dietetikusod meg érdekes ember. Nem hülyének nézett, hanem példát mondott.
Gyors is lesz benne, lassú is lesz, tehát a diagram alapján közepesnek értékeljük. Egyébként pont ezért csalóka ez a glikémiás index, mert mindenkinél, minden elkészítésnél más, és más index mást okoz.
4/4 anonim válasza:
Azt hogy milyen gyorsan szívódik fel azt nem tudom - deminnél zsirosabb a tejszin annál inkább csökenti a vércukorszint emelését - próbáld ki - egyél egy szelet kenyeret, üresen s mérd meg a cukrodat félóránként 4szer - utána egyél meg egy jól megvajazott szelet kenyeret s ismételd meg a méréseket... vagy próbáld ki meleg fött krumplival majd vajjal összetört krumplival...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!