Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a húst apróra felvágom, és...

Ha a húst apróra felvágom, és besózom, majd állni hagyom vízben 1-2 órát és után átmosom lassú folyó hideg vízen, akkor sok tápanyagot veszít?

Figyelt kérdés
(Mondjuk a B-12, a B-vitaminokat biztos veszít, de az nem baj, mivel így is 100 gramm csirkeszívben a napi B12-nek a harmincszorosa van, szintén a B-vitaminoknak is. )
2017. máj. 24. 18:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az ízét is elveszíti, teljesen értelmetlen lenne

B 12 felesleg távozik a széklettel

2017. máj. 24. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen ízetlen lesz. Miért akarod vízben állva hagyni?
2017. máj. 24. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Moslék lesz.
2017. máj. 24. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát pl.: a sertés vesét azt kell tisztítani.
2017. máj. 24. 19:57
 5/11 A kérdező kommentje:
De pl.: anyám ha süt valamilyen húst, ő is mindig áztassa (5-6 órán keresztűl, de valamikor egy teljes éjszakán át, mondjuk ő nem sózza be, csak nagyon átmossa. És nem íztelen sose a hús, amit süt.)
2017. máj. 24. 20:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
De annak mi értelme van. hogy besózod és utána vízbe teszed?
2017. máj. 24. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Előbb áztatjuk, aztán leitatjuk róla a vizet és besózzuk. Sózottan már ne áztasd!
2017. máj. 24. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem áztatjuk se előbb, se később.

Gusztustalan és fölösleges.

2017. máj. 24. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Húst csak akkor áztatunk, ha sózott, füstölt.. Pont azért, hogy ne legyen sós.

A vese belsejét kivágják, és csap alatt átmossák. Az áztatásnak egyszerűen semmi értelme.

Lehet, te nem érzed íztelennek, mert ehhez szoktál hozzá, a fűszereket is érezheted. De hidd el, rengeteget elvesz az ízéből.

2017. máj. 24. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

1. Elég csak hideg csap alatt átmosni, ha esetleg valami nem ehető van rajta, de órákat/éjszakákat áztatni valóban csak a sózott, füstölt sonkát szoktuk. Egyébként ha már megsóztuk, akkor úgy hagyjuk állni, hogy a sót magába szívja!

2. Vesét mi egy kicsit (minden mástól külön) átforraltuk. Abáltuk. Ha ezek után kettévágod hosszában, gyönyörűen látszik, hogy mi az a rész benne, ami kivágandó, kidobandó. Majd utána szépen felszeled, és az eredeti tervnek megfelelően elkészíted belőle az ételt.

2017. máj. 25. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!