Ha a húst apróra felvágom, és besózom, majd állni hagyom vízben 1-2 órát és után átmosom lassú folyó hideg vízen, akkor sok tápanyagot veszít?
Az ízét is elveszíti, teljesen értelmetlen lenne
B 12 felesleg távozik a széklettel
Nem áztatjuk se előbb, se később.
Gusztustalan és fölösleges.
Húst csak akkor áztatunk, ha sózott, füstölt.. Pont azért, hogy ne legyen sós.
A vese belsejét kivágják, és csap alatt átmossák. Az áztatásnak egyszerűen semmi értelme.
Lehet, te nem érzed íztelennek, mert ehhez szoktál hozzá, a fűszereket is érezheted. De hidd el, rengeteget elvesz az ízéből.
1. Elég csak hideg csap alatt átmosni, ha esetleg valami nem ehető van rajta, de órákat/éjszakákat áztatni valóban csak a sózott, füstölt sonkát szoktuk. Egyébként ha már megsóztuk, akkor úgy hagyjuk állni, hogy a sót magába szívja!
2. Vesét mi egy kicsit (minden mástól külön) átforraltuk. Abáltuk. Ha ezek után kettévágod hosszában, gyönyörűen látszik, hogy mi az a rész benne, ami kivágandó, kidobandó. Majd utána szépen felszeled, és az eredeti tervnek megfelelően elkészíted belőle az ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!