A rizs mikor dagad meg a legjobban? Főzés közben lassú tüzön vagy mikróban?
Lepirítod zsiradékon, felöntöd kétszeres mennyiségű vízzel, sózod, és fedő alatt megvárod míg felforr, közben keversz rajta egyszer.Ha felszívta ezt a vizet, akkor lekapcsolhatod a gázt.
Átkevered, és dupla konyharuhával letakarva, még kb 15-20 percet adsz neki. a keletkező gőzben véglegesen megpuhul, pergős, finom lesz.
A párom (akinek a rizs az alapeledele, akár napi többször is eszi, édesen és sósan is) 4-szeres vízben teszi fel főni a beáztatott, legolcsóbb rizst (kerekszeműt, ha lehet, de ez nem mindig jön össze), megfőve még áll rajta a víz, azt később beszívja és lágy lesz (valamint ragacsos, úgy szereti). Mikróban nincs rajta semmi, főzőlapon az edény fedője.
Mivel a víz egy része elfő, így kb. 3-szor annyi vizet vesz fel a rizs, mint ő maga. Egyszer megmértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!