Valaki leírná a húsleves elkészítésének legegyszerűbb módját lépésről lépésre a legegyszerűbben?
Egy jó húslevesbe nem kell vegeta!
Hideg vízben felteszed a húst, ha felforrt, lehabozod. Utána takarékra veszed, mehet bele a zöldség.
Én ezeket szoktam:
Hagyma (akár többféle is)
Fokhagyma
Répa
Fehérrépa
Karalábé
Zeller és zellerzöld
Gomba
Paprika
Kelbimbó, vagy pár levél kelkáposzta
Karfiol
Krumpli
Esetenként egy kisebb darab paradicsom egészben, aminek az alját bevágom.
A zöldségeket mindig egészben, és fokozatosan teszem bele, először a keményebbeket, amik lassan puhulnak, aztán azokat, amik hajlamosak szétfőni.
Fűszerek:
Só, szemes bors, gyömbér, ha van, akkor lestyán is mehet bele.
Így tanultam a nagyszüleimtől, és mindig nagyon finom, gazdag ízvilágú a húslevesem.
Alacsony lángon, épp csak pötyögve fő, így szép tiszta a leve is.
Akkor is ugyanaz amit itt sokan leírtak.
Tehát beleteszed a hideg vízbe a csontot és közepes lángon megvárod míg elkezd főni és amint felforrt leveszed tartalék lángra és fedő rá és megvárod míg szépen lefő a hús már szinte a csontról és ezután teszed bele a zöldségeket és a fűszereket ízlés szerint.Ez ennyi!
Huslevest nem lehet egyszeruen fozni, az 4-5 oras folyamat!
Amugy szamtalan receptet talalsz a neten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!