Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírná a húsleves...

Valaki leírná a húsleves elkészítésének legegyszerűbb módját lépésről lépésre a legegyszerűbben?

Figyelt kérdés
Karajból szeretném csináni
2021. aug. 15. 09:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%

Egy jó húslevesbe nem kell vegeta!

Hideg vízben felteszed a húst, ha felforrt, lehabozod. Utána takarékra veszed, mehet bele a zöldség.

Én ezeket szoktam:

Hagyma (akár többféle is)

Fokhagyma

Répa

Fehérrépa

Karalábé

Zeller és zellerzöld

Gomba

Paprika

Kelbimbó, vagy pár levél kelkáposzta

Karfiol

Krumpli

Esetenként egy kisebb darab paradicsom egészben, aminek az alját bevágom.


A zöldségeket mindig egészben, és fokozatosan teszem bele, először a keményebbeket, amik lassan puhulnak, aztán azokat, amik hajlamosak szétfőni.


Fűszerek:

Só, szemes bors, gyömbér, ha van, akkor lestyán is mehet bele.


Így tanultam a nagyszüleimtől, és mindig nagyon finom, gazdag ízvilágú a húslevesem.

Alacsony lángon, épp csak pötyögve fő, így szép tiszta a leve is.

2021. aug. 15. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Mivel a kérdezö karajból akarja a levest, ezért egyszerre kell beletenni a zöldségeket is, mert az hamar megpuhul, ha késöbb kerülnének bele a zöldségfélék, akkor azon félnyersek maradnának.
2021. aug. 15. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim válasza:
80%
Egy tipp: nem kell lehabozni. Úgy főzd, hogy amikor felforrt, nagyon kicsi lángra veszed úgy, hogy csak kicsit fortyogjon. Így a hab eloszlik. Szakácstól tudom.
2021. aug. 15. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
97%
Ácsi ! A jó húsleves lényege, hogy hideg vízbe kell tenni a húst és nagyon kis lángon ill. lassan kell felmelegíteni a vizet forrásig, hogy a húsból képesek legyenek kioldódni azok az ízanyagok és vízoldható fehérjék, amelyek egyébként magasabb hőmérsékleten denaturálódnak (koagulálnak, ebből lesz a "hab"). A zöldség meg ízesítés csak másodlagos kérdés. A karaj meg nem biztos, hogy a legjobb "hús" a húsleveshez.
2021. aug. 15. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:
csontból akarom készíteni bocsánat
2021. aug. 15. 12:29
 16/19 anonim ***** válasza:
38%

Akkor is ugyanaz amit itt sokan leírtak.

Tehát beleteszed a hideg vízbe a csontot és közepes lángon megvárod míg elkezd főni és amint felforrt leveszed tartalék lángra és fedő rá és megvárod míg szépen lefő a hús már szinte a csontról és ezután teszed bele a zöldségeket és a fűszereket ízlés szerint.Ez ennyi!

2021. aug. 15. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
96%
ja persze kis langon ez is fontos mert zavaros lesz
2021. aug. 15. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
96%
Így van 17-es!👍
2021. aug. 15. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

Huslevest nem lehet egyszeruen fozni, az 4-5 oras folyamat!

Amugy szamtalan receptet talalsz a neten!

2021. aug. 15. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!