Egyhavi étkezés 15 ezer forintból?
Lehetséges? Ha igen, hogyan?
Mindenképp az egészség bánja, ha ilyen kevés jut ételre?
Számolgattam...hát 500 Ft nagyon kevés.
Reggeli: 3 db vizes zsemle, 1 bögre tea
Ebéd: instant leves, grízes tészta
Vacsora: 2 szelet pirítós kenyér zsírral vagy margarinnal, 1 bögre tej.
Lehet, hogy ez kb. kijön 500-ból, de elég fogyókúrás.
Kérdés, hogy egy fiatal szervezet ezt meddig tudná elviselni.
Life of Boris:SURVIVAL ROUND - How to survive 4 weeks on 50€ ($60)
Annyi kritikával élnék, hogy itt mindenki pékáruban meg más, feldolgozott élelmiszerekben gondolkozik. Sokkal inkább ajánlanék helyettük egy-egy szem főtt krumplit időnként, persze ha van lehetőséged főzni. Kimondottan finom tud lenni időnként. (Persze vajjal vagy majonézzel az is talán jobban csúszik.)
Továbbá jó, ha nem felejtkezel el a vitaminokról és a rostanyagokról sem --> zöldségek, hüvelyesek. A sárgaborsó is olcsó, finom és laktató.
A kiflit, májkrémet, levest, krumplit ajánlók mind hülyék, ezek kifejezetten drágák a hasznos tápanyagtartalmukhoz képest.
Bab, lencse, csirke, zabpehely, tej, ezekből bőven össze lehet hozni a napi ajánlott tápanyagbevitelt 500 forintból. Egy multivitamin is belefér még mellé, gyümölcsöt amúgy se eszik senki.
Ajánlom még ezt a "thread"-et, jó tippeket hoztak össze benne, tisztára ráéheztem a sok occóságra... :-)
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__9..
13110 Ft a Teszkó mai árai alapján
1 db Lucullus őrölt fahéj 20 g
ÖSSZESEN:88 Ft
5 db Cirmi UHT zsírszegény tej 1,5% 1 l
ÖSSZESEN:845 Ft
2 db Tesco étcsokoládé 100 g
ÖSSZESEN:438 Ft
2 db Tesco félzsíros tejföl 12% 175 g
ÖSSZESEN:218 Ft
2db Dandy sűrített paradicsom 140 g
ÖSSZESEN:370 Ft
1 kg Gútai búzafinomliszt BL55 1 kg
ÖSSZESEN:165 Ft
2 db Hearty Food Co. penne tojás nélküli száraztészta 500 g
ÖSSZESEN:318 Ft
3 db Tesco "A" osztályú szabad tartásban termelt friss tojás M-L 10 db
ÖSSZESEN:1 497 Ft
1.12kgVöröshagyma lédig
ÖSSZESEN:200 Ft
1 l Tesco finomított napraforgó-étolaj 1 l
ÖSSZESEN:549 Ft
2 cs Gyorsfagyasztott húsleveszöldség 1000 g
ÖSSZESEN:1 198 Ft
2 cs Gyorsfagyasztott zöldségkeverék francia módra 1000 g
ÖSSZESEN:1 138 Ft
4 cs Everyday teljes kiőrlésű zabpehely 500 g
ÖSSZESEN:1 436 Ft
4 cs Tesco étkezési feles sárgaborsó 500 g
ÖSSZESEN:756 Ft
4 kg Hearty Food Co. hosszú szemű rizs 1 kg
ÖSSZESEN:1476 Ft
4 kg Friss csirkecomb farrésszel
ÖSSZESEN:1 556 Ft
2,4 kg Sertés máj
ÖSSZESEN:862 Ft
Ebből 1 hónapig lehet étkezni - unalmashosszú távon, de relatív egészséges, pláne, ha veszel egy olcsó multivitamint
Nem lehet 2-300 ft-ból levest főzni?
Negyed kiló sárgaborsó 75 Ft.
Egy fej hagyma 30 Ft.
A balfaszok lehet hogy nem tudnak, csak nyavajogni..
ma 22:05
Hu, de ügyes vagy gratulálok, észlény... Szerintem te vagy a balf@sz nem pedig a többiek akik itt válaszoltak.
Én meg tudok még olcsóbb alternatívát is, a tiéd helyett.
Rántott leves. A maradék száraz zsemlékből pirított zsemlekocka lesz, némi zsiradékkal.
Más kérdés hogy fél óra múlva a falnak mész körülbelül annyira éhes maradsz tőle. Egy napi étkezésnek nem ehetsz sárgaborsó levest üresen, de próbáld csak ki.
Szerintem rengetegen vannak, akiknek muszáj ennyiből kihozni a kaját. A szükség nagy úr és sokmindenre megtanít.
Néhány ötlet: rántotta, omlett, palacsinta, főtt tojás, krumplis tészta, krumplifőzelék és kruplileves, babfőzelék, lencsefőzelék. Grízes tészta, lencseleves, sárgaborsó leves, tojás leves, sült krumpli, fasírt, sült virsli, tejbegríz, tejberízs, főtt rizs sült párizsival stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!