Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megvan a párizsi krém. Hogyan...

Megvan a párizsi krém. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Csokoládétortát készítek.

Ehhez már kész a piskóta és a párizsi krém (tejszín és étcsoki).

Burkolni ezzel a krémmel csak így magában is tudom. De mit adják még hozzá és milyen módon, hogy a töltelék is ebből álljon.


Vaj vagy habtejszín? De hogyan?


2021. júl. 17. 11:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%

Én már nem tennék hozzá mást.

A lapokat vékonyan megkenném valami lekvárral, aztán arra mehet a párizsi krém és a következő lap.

Burkolás után mehet egy kis csokiforgács a tetejére díszítésnek, és kész.

Lehet csak én vagyok ilyen, de én utálom, ha egy torta túl van csicsázva.

2021. júl. 17. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Ha kihűlt csak simán verjem fel ami a töltelék lesz? Mert olvastam az egyik oldalon, hogyha tölteléknek használja az ember, akkor kötelező bele a vaj. Ezt jól leírták, receptet viszont nem közöltek hozzá.


Így nekem picit keserű, vagyis inkább az édesebbet szeretem.

2021. júl. 17. 11:37
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Pici vajjal kihabosítanám.
2021. júl. 17. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
#3-hoz csatlakozva, kb 10 dkg vajjal/margarinnal jól felverni: ettől biztos nem lesz diétásabb, de a mennyisége is több és sokkal jobban lehet vele dolgozni.
2021. júl. 17. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
50%
A párisi krémben eleve van vaj. Amit te csináltál, az ganache. Ezt nagyon ki kell hűteni, kb egy éjszakát és akkor tudod felverni. Tőkéteknek is jó és burkolni is.
2021. júl. 17. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 sokan azt hiszik, de valójában az eredeti párizsi krém vagy magyarabbul “ ganázskrém” pusztán állati tejszín és csoki 1:1 arányú keveréke.
2021. júl. 17. 12:16
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Még olyan receptet nem láttam, ahol nem írnak bele vajat/margarint, de el tudom képzelni, hogy az igazán jó zsíros tejszín, mondjuk 40-50 %-os zsírtartalommal, már nem igényel külön zsiradékot, de alapvetően a párizsi krém az elég magas zsírtartalmú.
2021. júl. 17. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező!


A ganache az tejszín és csoki, a parizsikrem tejszín, kakaópor és vaj, a truffel pedig tejszín, csoki és vaj. Te ganache-t csináltál, ennek soha nem volt párisi krém a neve. Az 1:1 arány pedig csak és kizárólag az etcsokival működik, tejcsokival ez 1:2 A csoki javára, fehérrel pedig 1:3 szinten a csoki javára.

2021. júl. 17. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Igazából lényegtelen a kérdésem szempontjából, hogy hogyan nevezzük.


Akkor ha mondjuk simán felverem majd porcukorral úgyis működhet? Vagy egy pici vajat tegyek bele ahogy mások is írták? Vagy esetleg mascarpone?

2021. júl. 17. 13:16
 10/14 anonim ***** válasza:
76%
Hát az rajtad múlik, hogy mit akarsz bele tenni. Vajjal nehezebb lesz a krém, mascarponeval könnyebb. Személyszerint én mascarponét használnék hozza. 8. voltam
2021. júl. 17. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!