Megvan a párizsi krém. Hogyan tovább?
Csokoládétortát készítek.
Ehhez már kész a piskóta és a párizsi krém (tejszín és étcsoki).
Burkolni ezzel a krémmel csak így magában is tudom. De mit adják még hozzá és milyen módon, hogy a töltelék is ebből álljon.
Vaj vagy habtejszín? De hogyan?
Én már nem tennék hozzá mást.
A lapokat vékonyan megkenném valami lekvárral, aztán arra mehet a párizsi krém és a következő lap.
Burkolás után mehet egy kis csokiforgács a tetejére díszítésnek, és kész.
Lehet csak én vagyok ilyen, de én utálom, ha egy torta túl van csicsázva.
Ha kihűlt csak simán verjem fel ami a töltelék lesz? Mert olvastam az egyik oldalon, hogyha tölteléknek használja az ember, akkor kötelező bele a vaj. Ezt jól leírták, receptet viszont nem közöltek hozzá.
Így nekem picit keserű, vagyis inkább az édesebbet szeretem.
Kérdező!
A ganache az tejszín és csoki, a parizsikrem tejszín, kakaópor és vaj, a truffel pedig tejszín, csoki és vaj. Te ganache-t csináltál, ennek soha nem volt párisi krém a neve. Az 1:1 arány pedig csak és kizárólag az etcsokival működik, tejcsokival ez 1:2 A csoki javára, fehérrel pedig 1:3 szinten a csoki javára.
Igazából lényegtelen a kérdésem szempontjából, hogy hogyan nevezzük.
Akkor ha mondjuk simán felverem majd porcukorral úgyis működhet? Vagy egy pici vajat tegyek bele ahogy mások is írták? Vagy esetleg mascarpone?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!