Mi a különbség a bécsi szelet és a párizsi szelet között?
Az eredeti bécsi szelet borjúból készül leginkább felsálból.Liszt,tojás és zsemlemorzsa.
A párizsi szelet liszt és tojás,mindkettő bő olajban kisütve.
Az első pontosan leírta. Bécsi szeletnek mondják, akkor is.
, ha disznóhúsból készül zsemlemorzsás panírral. A liszt-tojás-liszt a párizsi szelet.
A bécsi szelet rántott borjú szelet.
A párizsi egy bundázási forma.
A bécsi szelet CSAK borjúból készülhet a rántott szelet speciális formája, minden másból rántott szelet.
A rántott bundázása liszt-tojás-zsemlemorzsa.
A párizsi bundázás liszt-tojás (esetleg még egyszer liszt)
A rántott hús bundázása - liszt-tojás-zsemlemorzsa.
A párizsi hús bundázása - liszt-tojás-liszt.
A "normális" rántotthús a bécsi szelet, ami birkahúsból készült a bécsieknek.
A magyaroknak viszont sertés volt a háznál, hát abból csinálták, de csak liszttel és tojással! Kenyérmorzsát nem pocsékoltak ilyenre, mivel bármilyen hihetetlenül nehéz azt ma már elképzelni, de nem volt kenyérmorzsájuk, ismeretlen fogalom volt, hiszen megették a kenyeret, mert az a kenyér kenyér volt, nem ipari hulladék.
Volt ellenben tojás dögivel és liszt is mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!