Párizsi krém nem sikerült. Miért lehetett? Több lentebb.
tudod mi az a szàlpróba?
a cukor meg a tejszin főzés alatt nem lesz sűrű. a szàlpróba annyit jelent, hogy egy egy cseppet a hüvelyk és mutató ujjad közé veszel és ha kitudod nyujtani pár centire (mint ha egy rágo lenne) akkor jo.. Ez kb. pár perc után már be is szokott következni. Sűrű, majd a kakaoportól lesz, de attok sem rögtön hanem ahogy hűl úgy fog sűrűsödni
Nekem viszont nagyon soknak tűnt a cukor mennyisége, így kevesebbet raktam bele. Belekóstoltam és így is ehetetlenü édes volt. De!, akkor lehetséges, hogy mégtöbb cukor kellene a siker érdekében s attól lesz ilyen szirup szerű állaga? Ha így van, mi fogja ellensúlyozni ezt a rengeteg cukrot?
Igen, tudom mi a szálpróba. :) Köszönöm az eddigi válaszokat.
en cukrásznak tanultam. nálunk ez volt a recept : 1dl tejszínt 25 dkg cukorral össze forralni, majd tűzről lehúzni fėl kocka margarint felolvasztani benne, majd belekeverni 5 dkg etcsokit, és 4dkg kakaóport. ezeket simára keverni. (ezek mind el fognak olvadni..) Amikor már kihült vagy mar csak langyos akkor ujabb fėl kocka ramat habosra keverni benne (habverő géppel!)
Én ezt hasznalom tortákba, - de akkor ahhoz dupla mennyiséggel csinalom.
És igen, ez a krém édes, de amikor már minden benne van, akkor azért már finom
400 mili tejszínnek 10 perc kevés időnek tűnik... Esetleg próbáld hosszabb ideig forralni, széles, alacsony edényben, folyamatos keverés mellett.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!