Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mascarponés csokis krém?

Mascarponés csokis krém?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy tortareceptet, amit szeretnék elkészíteni születésnapra. Csokitortáról van szó, kakaós a tésztája, viszont az eredeti recept tetején sima mascarponés krém van (mascarpone + porcukor kikeverve), én ezt helyettesíteném valami csokis krémmel.

Igazság szerint soha nem dolgoztam még mascarponéval, szóval jól jönne néhány ötlet. :)


2019. aug. 24. 12:50
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Kiindulási alap, amit kedvedre variálhatsz, fűszerezhetsz: 10 dkg felaprított csokoládét gőz felett felolvasztasz, 4-5 evőkanál tejjel elkevered (tejszínnel is jó, csak az a mascarponével együtt már kissé túl zsíros), majd a tűzről levéve hozzákeversz 25 dkg mascarponét; végül egy éjszakára behűtöd a krémet, hogy könnyebb legyen a tortára kenni. Ez extra cukrot szerintem nem igényel, de ízlés kérdése. Ha a tészta tömény, és azonnali fogyasztásra szánod a tortát, akkor tiramisutöltelékhez hasonló krém is jó hozzá: verj habbá három tojásfehérjét pár evőkanál cukorral (megint csak ízlés szerint) és óvatos mozdulatokkal forgass bele 25 dkg mascarponét, amibe előbb olvasztott csokit kevertél.
2019. aug. 24. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!