Hogyan készitsek mascarponés fehércsokis krémet tortába?
jo pár receptet találtam, van amelyik csak azt irja, hogy 50 dkg mascarpone és 40 dkg fehércsoki..mig a másikban tejszin, fixálo is van a hozzávalok kozt, a harmadikban pedig, tejszin, zselatin..étkezési keményito..
Nektek van valami bevált receptetek? Elore is koszonom a válaszokat!
Desszerteknél általában bármilyen (minőségi) krém alapja a mascarpone, tejszín, zselatin. Puding kivétel ott a liszt ad állagot, van még tojás fehérje hab, tojás sárgája, joghurt. Ezekből receptenként eltérően tesznek egyet kettőt mindet és változó arányokban. Ha mindhárom van benne az is jó. A három fő krém alap közül a legfontosabb a tejszín, érdemes olyan receptet nézni amiben ez is van, érthető, sajátosan jó ízt ad. Ha minőségi ízekre pályázol elég ezekből kombinálni mindenféle fixáló (műcucc) stb nélkül. Tejszínből+mascarponeból+zselatinból a legminőségibb krémeket ki lehet keverni! Nem kell semmi egyéb. Nyilván csokoládé vagy kakaópor ha csokikrém és ilyenek.
Nézd meg mindnek az állagát, egyik lágyabb másik erősebb krém, így arányuktól függően ennek megfelelően befolyásolják a krémet is. A mascarpone stabilabb sűrűbb de ha habszerűt szeretnél másból kell vagy lágyabb krém alapanyag is kell hozzá. A zselatintól is stabil lesz. Egy poharas krémhez mondjuk jobban megy ha lágyabb, míg sütibe ha réteges kellhet egy stabilabb krém amennyitől nem esik szét és lesz tartása.
Jó alapanyagokból bármelyik recept jó lehet, én a műcuccokat hagynám el meg az úgy sem kell bele. Ha rétegelt sütemény nyilván tartsa meg a sütit. (Ja a csokoládé felolvasztva is erősíti a krémet.) Én ha műcuccos receptet látok, fixáló stb már csukom is be :D
koszonom a gyors választ. szoval 500 g mascarponéhoz, mit gondolsz mennyi tejszin és zselatin kell, illetve fehércsoki?
ilyen receptet is találtam, hogy 2 tojás, 5 dkg porcukor, 250g mascarpone, 200 g fehércsoki..
Jól néz :) a fehérjével jó lehet szerintem vágj be tuti :)
A fehérjehab sütés nélkül kicsit úgy is összeesik benne és folyékonyabb alap így be tudállni.
Szivesen! :) Ez az amire érdemes beülni valahova. Amúgy egy desszerten sokszor látszik mennyire finom, jó néha becsapós de én hallgatok a látványára és nem a csicsa kinézet szempontjából, hanem tudod úgy valahogy kiérződik belőle.
Talán arra figyelnék az öntet legyen egyenletes és hogy jusson mindenhova kicsit megsaccolnám hogy jön ki. A tojás fehérje meg majd visz bele levegőt és habosabb lesz a krém egy része meg visszafolyósodik és az is lágyítja. Jól kinézted :) A tésztánál ne keverd erősen csak szépen forgasd át hogy lágy habos maradjon. Jellemző hogy túlsütik - gyorsan megsül az és nem kell barnára, max ! középbarna részek de inkább sárgára. Vége felé nézegesd az a biztos.
ilyenre sikeredett, remélem izre is finom lesz, holnapra viszem anyosomékhoz. erdei gyümölcsöket tettem még bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!